Лаптоп: Fujitsu-Siemens Esprimo Mobile U920

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 16 апр. 2008

Вече не мога да си спомня как съм живял без компютър. Тежко ще да е било… То и сега не е по-леко като изляза от нас, защото лаптопа ще ми откъсне рамото. И как иначе, като е към 3 килца плюс чантата. А би могло да е иначе – ако имах един от онези, малките…

Като новия Fujitsu-Siemens Computers Esprimo Mobile U9200. Intel базирания 12-инчов модел може да се открие по магазините във вариант с Core2Duo T5450 процесор, на крайна цена около 1700лв. Той е в комбинация с 1GB DDRII оперативна памет и твърд диск с капацитет 120 гиги. Теглото се върти около забележителните 1,8кг, въпреки вградената DVD писачка, което би трябвало да е достатъчно леко и за по-капризните. Резолюцията от 1280х800т. се ядва на малкия дисплей – гледаш цялата картинка, без съвсем да си вадиш очите.

Тези модели са направени да не губиш връзка със света, затова и екстрите в посока комуникация са очаквани- от задължителния WLAN, през Bluetooth, та до UMTS/HSDPA. Вградена камера за видео-чат вече е стандарт в по-добрите лаптопи, а S-video интерфейсът ще е от полза, ако все пак решите да погледнете нещата в размера, в който сте свикнали. От гледна точка на екстериор U9200 е издържан в доста изчистен стил. Традиционна екстра на компактните лаптопи е и издръжливата батерия – в случая осигуряваща до 4 часа автономна работа. Бонус в посочената цена е и бизнес версията на Windows Vista.

Автор: Александър Бойчев