Лаптоп: Fujitsu-Siemens AMILO Si 2636

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 18 фев. 2008

Единственото, което наистина има значение е как новият ви компютър ще ви представлява в ежедневния живот. Fujitsu-Siemens AMILO Si 2636 е фотомоделът на следващото полугодие. Той е красив, елегантен, лек и способен. Все по-рядко срещана комбинация. А едно време….  За разлика от едно време в красивия корпус е побрано всичко, за което ежедневният сблъсък с технологиите ще ви накара да се сетите – 2,2-гигахерцов Core2Duo процесор, 2 гигабайта RAM, 250 гигабайта твърд диск, 13.3-инчов дисплей с резолюция от 1280х800 точки, Intel X3100 графична карта.

Основният въпрос, който ни мъчеше по време на теста беше ”А дали става за гейминг?” Става, но с уговорки. Ако искате да играете модерните 3D-заглавия, по-добре помислете за някой 17-инчов или 15-инчов титан на компютърната мощ. Fujitsu-Siemens AMILO Si 2636 има основната цел да бъде свръхмобилен, за което свидетелства и теглото му от около два килограма. Новата генерация графични ускорители на Intel е по-добра от предишните, тъй 3100-чиповете вече имат хардуерно 3D-ускорение. Въпреки всичко ще трябва да се задоволите с миналогодишни хитове или най-добре с 3D-титаните на 2006 година. За WoW така или иначе не ви трябва повече.

И все пак, в същите размери и възможности ще можете да намерите модели и при конкуренцията. Защо ви е тогава да размишлявате върху Fujitsu-Siemens, чийто дисплей е закрепен дори леко паянтово към корпуса? Причината се нарича HDMI. HDMI е интерфейс от ново поколение, който се среща най-вече при така модерните напоследък LCD-телевизори. Наличието на този порт означава, че ще можете да свържете лаптопа си директно към 40-инчовото бичме в хола и да геймите, сърфирате в нета или чатите на голям, наистина голям екран. Fujitsu-Siemens AMILO Si 2636 е красив, много красив. Освен всичко друго е и носител на прогреса.

Автор: Александър Бойчев