Лаптоп: Dell XPS 1330

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 03 ное. 2008

Няма да ви убеждавам в ползите от лаптоп – всичките ти файлове са на едно място, постоянно са с теб и така нататък. Който ползва – знае, който не ползва – ще научи. В един лаптоп се търсят две основни неща – производителност и външен вид. XPS 1330 има по много и от двете. Нека започна с дизайна – може би не сте съгласни, че той е важен и полезността идва преди всичко? Позволявам си да не се съглася. Защото, драги читатели, XPS 1330 е едно адски красиво парче хардуер! Не знам доколко определението “красив” може да се използва за машина, но този преносим компютър определено хваща окото с яркочервения си цвят и елегантен дизайн. Хваща се и се носи лесно, много стабилен и не е твърде тежък – при положение че всеки ден ще го разнасяте нанякъде, това изобщо не са дреболии. Впечатляващо е и менюто с бутоните за звука, включване/изключване и т.н., разположени малко над клавиатурата. Те реагират при допир, при това с приятна синя светлина. Откъм производителност XPS 1330 също има с какво да се гордее. Двуядреният процесор и двата гигабайта RAM така или иначе вече са стандарт, но поне аз не усетих дори минимално забавяне при работа с офис приложения.

За съжаление това не е точно геймърска машина, а е по-скоро ориентирана към офиса/университета. За тези цели върши перфектна работа, но вградената видеокарта – макар сама по себе си доста добра – не става за сериозни игрови начинания. Иначе моделът има всичко, от което ще имате нужда при работните си занимания – вградена WiFi карта и Bluetooth, държалива батерия, само дето USB портовете са му малко – едва два, но това не е болка за умиране. Има дори четец за пръстови отпечатъци, ако сте маниак на тема сигурност.
Казано накратко, XPS 1330 е перфектна комбинация от професионализъм и стил. Ако ви трябва лаптоп за работа или учене, това е един солиден избор.

Автор: Георги Панайотов