Лаптоп: Acer Aspire One

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 31 дек. 2008

Вече почти не остана производител на РС-та и лаптопи, който да няма поне един модел нетбуук в портфолиото си. Atom процесора на Intel доведе до истинска революция в мини компютрите и създаването на отделен сегмент евтини лаптопи. Но сред всички тях, един наистина блести с дизайна и функционалността си – Acer One. Acer бяха едни от първите заменили флаш паметта с хард диск в нетбука си, а One е резултатът от дългата работа на дизайнерите и техниците на компанията. 8.9 инчовият дисплей, е един от най-добрите на пазара, като предлага страхотен ъгъл на видимост и яркост, дори при директна светлина падаща върху него.

Клавиатурата, за разлика от повечето модели в сегмента е с големи клавиши и не е нужно да използвате върха на молив, за да сте сигурни, че няма да правите грешки при бързо писане. Дизайнът също е изключително приятен. От лявата и от дясната страна се намират USB, видео и аудио портове, както и card multy reader, четящ от Mini SD телефонни карти, до стандартните SD фотоапаратни карти. Машинката е напълно оптимизирана и работи с Windows XP.

Практиката е доказала, че на 1 гигабайт рам и Atom процесор, не е много удачна идея да се слага Vista, а Linux нетбуците на Asus така и не успяха да привлекат голямо внимание. Така нетбука става перфектният спътник в аудиторията или в автобуса, независимо дали имате да дописвате някакъв проект, да обработите набързо няколко снимки или просто да позяпате клипчета в YouTube или някой филм. Четири клетъчната батерия издържа на пълно зареждане до 3 часа офис дейност и около 2 часа мултимедия (при максимално ярък дисплей). В случай на желание може да се сложи по-голяма батерия, която вдига живота на нетбука до 4 часа.

Автор: Георги Панайотов