Лаптоп: Acer Aspire 8930G

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 10 мар. 2009

Acer са взели са топ мултимедийният си модел, който ви представихме преди почти половин година и са го полирали до съвършенство. Aspire 8930G използва същото шаси, като 8920G. Разбирай гигантски, Wide Screen лаптоп, със сензорни бутони в левият ъгъл за контрол на мултимедията, numpad в десният и 5.1 хардуерно аудио (барабар със съответното количество тонколони по него, а не просто емулация) и BR диск. Tuba саунд технологията си е останала непроменена, както и идеята за сензорните бутони, но към лаптопа има вече и дистанционно, с което можете да правите всичко и спокойно да си гледкате филм от леглото, без да мърдате до РС, всеки път когато искате да намалите или увеличите звука. Подобрен е и дисплеят.

Лаптопът е с 18’4 инчов, Cine Crystal екран с оптимално добър ъгъл на видимост и достатъчно ниско време за реакция, за да не лагва матрицата по време на филм или игра. Принципно Acer използват много добри дисплеи в мултимедийните си модели, но този път резултат е полу-професионален екран, който може да се използва както за сериозна работа, така и за сериозна игра. WS аспектът му може да стресне хората, свикнали с 4:3 съотношението, но удобството паралелно да работиш на два word или снимкови прозореца в реален размер е незамиенмо.
Хардуера на лаптопа е преживял на места лек лифтинг. Процесорът вече е Centrino 2 с 2 гигахерца и 6 мегабайта кеш памет от второ ниво. Рамта е все още 4 гигабайта, но вече по-бърз DDR3 (1066mhz), а дисковото пространство е качено до 1 терабайт, което е впечатляващо количество за лаптоп. Единственото разочарование е, че видео картата си е останала същата – GeForce 9600m. Всъщност разочарованието не идва от моделът или производителят й, а от количеството й – само една е. Наистина се надявах Acer малко по-смело да сръчкат тази част от лаптопа и да вържат още една за Sli режим.

Шасито е достатъчно голямо и просторно за да понесе подобен ъпгрейд, а захранването едва ли би бил проблем. Заговаряйки за тоци (множествено число на думата ток, като слонци <НЕ СЛОНИЦИ>, пилци, турци и др.), 8930G е с 8 клетъчна литиево йонна батерия, която се зарежда отрицателно бързо и издържа при пълно натоварване до час и половина. При малко по-пестеливо осветление на екрана, и работа с документи или интернет изкарва до 3 часа при условие, че не ползвате Wi-Fi адаптора.

Автор: Георги Панайотов