Лаптоп: Acer Aspire 6935G

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 02 дек. 2008

Преди няколко броя, когато ви показахме в джаджа на броя гигантския Acer Aspyre от 9хххх серията, бяхме въодушевени от криещaтa се под гигантското му шаси мощ. Но точно размерът бе и най-голямата спънка да се влюбим тотално в него – просто факторът “мобилност” бе доста ограничен. Сега в ръцете ни попадна Acer Aspire 6935 – предлагащ същата функционалност, но в доста по-компактен размер, който премахва хамалщината от носенето му навсякъде.

Acer Aspire 6935 е оборудван с последно поколение Intel Core 2 Т5800 мобилен процесор, работещ на 2 гигахерца – напълно достатъчни за подкарването и на най-тежките игри и програми. Заради инсталираната Vista Ultimate лаптопът е натъпкан до козирката с RAM – 2 плочки от по 2 гигабайта DDR3. Видеокартата пък е най-добрият мобилен графичен ускорител на пазара в момента – nVidia GeForce 9600 m, с 512 MB RAM.

Толкова за сухите технически детайли, новите Aspire модели впечатляват най-вече с дизайна и мултимедийните си възможности. 16-инчовият дисплей използва въведената в 9xxx сериите Cиne Cristal технология и има пълна HD (1080p) поддръжка. Самият лаптоп е в Wide Screen формат, което позволява пълната наслада при гледането на HD филмчета и игри. Присъства Blu-Ray устройството, както и впечатляващата конзола със сензорни бутони за управление на мултимедийните приложения. Освен тях се набива на очи и Tuba технологията от тонколони, позволяващи 5.1 аудо (голям високоговорител над клавиатурата, бас бустър на задния панел), които превръщат Acer Aspire 6935 в един от най-добре озвучените лаптопи на пазара в момента. Единственото, което срещнах като дразнител в новия Aspire 6935, бе редуцираното количество USB Портове (само три на брой) и разположението им. При включването на мишок, външен хард и охладител трябва да разкачите нещо, за да мушнете флашче или друг уред. Самите портове са разположени от дясната страна, което пък затрупва с кабели местенцето, където е мишокът, което при ограничено пространство може да се окаже съществен проблем за удобството ви. От друга страна, това са козметични проблеми, зависещи много силно от начина на употреба на лаптопа. А и за трите (гейминг, работа, филми и музика) той се справя отлично.

Автор: Пламен Димитров