Лаптоп: Acer Aspire 6930ZG

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 26 апр. 2009

Acer Aspire 6930ZG-424G32Mn е поредният модел лаптоп от линията Aspire, който иска да ни измъкне от киносалоните и да ни изпрати… където си решим. И този модел, както предишните, е насочен основно към постоянно пътуващите киномани. Дисплеят му е 16 инча TFT HD Ready, с максимална резолюция от 1366 x 768 (която ми се струва леко странна като избор, но все пак е 16:9 и върши работа).

Разбира се, присъстват и останалите благинки, с които сме свикнали при Acer-ите. Сред тях са чувствителното на допир меню за управление на мултимедия – този път разположено над клавиатурата, вместо до нея, което е плюс с оглед на размера на самия лаптоп. Звукът се осигурява от 5.1 каналната surround sound система с технология Dolby Home Theater.

Под капака всичко е на очакваното ниво – Intel Pentium Dual Core T4200 на 2.00 GHz и 4 GB RAM. Видеокартата е ATI Mobility RadeonTM HD 4570 с 512 MB собствена памет, така че и тук няма от какво да се оплачем. Дизайнът е стандартният за Aspire серията, който все пак си остава нестандартен за индустрията като цяло и е доста приятен за гледане.

Сред недостатъците му са теглото (цели 4 кг, но пък не се предполага че ще го разнасяте много-много) и тъчпада, който е с една идея по-труден за управление, отколкото би ми се харесало. Като изключим това, 6930ZG е достойно допълнение към и без това качествената Aspire серия.

Автор: Пламен Димитров