Кутия: Therlmaltake V3 BlacX Edition

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 07 мар. 2012

 

В края на миналата година Therlmaltake – компания, специализирала се в производството на кутии, охладители, захранвания и други подобни – обяви своя най-нов продукт. V3 BlacX Edition – една еволюция спрямо модела V3 Black, който излезе още през 2009 г.

Тази компютърна кутия изглежда доста любопитно на външен вид – както интериорът, така и екстериорът са в стилно черно. Светлината на сините светодиоди пък се процежда през страничните и горните процепи.

Форм факторът на V3 BlacX Edition е mid-tower, подобно на своя предшественик. Новото шаси обаче изпъква с допълнителна док станция, разположена в горния панел. Тя е предназначена за 2.5 и 3.5-инчовите SATA-дискове. Достатъчно е да я дръпнете нагоре, да поставите своя диск, и да я приберете обратно. Бързо, лесно и стилно.

В предната част откриваме входно-изходен панел с един USB 3.0 и един USB 2.0 порт. Разбира се, тук се помещават и конекторите за микрофон за слушалки.

Самата кутия е със стандартни размери от 473x190x445,6 мм. Освен това тежи 4,8 кг. На разположение са три 5.25-инчови отделения, едно 2.5-инчови и четири 3,5-инчови.

В 5.25-инчовото отделение, както и в секцията при захранването, са монтирани филтри против прах, което означава, че вашите устройства ще останат незасегнати от малките прашинки. Тук е моментът да отбележим, че самото PSU се монтира в долната, а не в горната част, както е при някои продукти от този тип. Това обаче не е нещо непременно лошо, тъй като по този начин сме значително улеснени при неговото инсталиране. 

В комплекта е включен и един 120 мм вентилатор със синя светодиодна подсветка, който може да монтирате в задната част на кутията (върти се с 1000 оборота в минута). Разбира се, онези от вас, които искат, могат да добавят още три от този тип във V3 BlacX Edition – един отпред и отдолу за поемане на въздух и един отгоре за „издишането“ му.

Самата кутия поддържа Micro ATX  и Standard ATX дъна. Същевременно може да побере видео карта с дължина не повече от 263 мм, което би трябвало да бъде напълно достатъчно. Що се отнася до охладителя на процесора – той не може да е по-висок от 160 мм.

В заключение – това един наистина добър продукт, който би трябвало да се понрави на онези от вас, твърдо решили да вземат възможно най-доброто шаси за своите компютърни компоненти. Важно е да отбележим обаче, че единственото нещо, по което V3 BlacX се различава от V3 Black, е с допълнителната станция за дискове в горната част. Ако вече притежавате подобна кутия, ъпгрейдът към по-новото издание определено не е оправдан.

 

Автор: Петър Йорданов