Кутия: CoolerMaster CM Storm Trooper

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 12 окт. 2011

 

През последните две години CoolerMaster предлагаше на най-ентусиазираните геймъри по света едни от най-гъвкавите и модерни PC кутии въобще. От Cosmos 1000 до HAF X. Сега е ред и на CM Storm Trooper, която предлага едни от най-добрите характеристики на предишните кутии на компанията, събрани на едно място. Как сработва всичко?

CM Storm Trooper е с размери 250 x 605.6 x 578.5 мм и тегло 14.4 кг и е изградена от стоманено тяло и мрежа плюс пластмаса за предния панел, която скрива девет 5.25-инчови гнезда (шест от които могат да са заети от двете отделения за 3,5/2,5-инчови периферни устройства, като модулите позволяват завъртане на 90°). Всичко е боядисано в стилен черен цвят. Отдолу откриваме място за вашите инструменти, като например отвертка и допълнителни винтчета, което е особено полезно в случаите, когато трябва да сложите нов компонент или да проверите дали всичко във вътрешността работи изрядно.

В самата вътрешност на кутията могат да бъдат монтирани  дънни платки с размери по стандартите Micro-ATX, ATX, XL-ATX, 9+1 разширителни карти, процесорен охладител с максимална височина 186 мм, охладител за видео карти с максимална дължина 322 мм и захранващ блок на дъното на кутията.

Начинът, по който всички входно-изходни конектори са изведени в предната част на горния панел, е меко казано страхотен. Дизайнът е хем изчистен, хем практичен. Тук се помещават USB 3.0 x 2 (вътрешни), USB 2.0 x 2, e-SATA x 1, Audio In and Out (поддържа HD аудио). От фирмата са добавили и 2.5” HDD/SSD докинг станция на предния панел, регулатор за вентилатори и здрава дръжка за пренасяне на кутията, която може да понесе спокойно до 45 кг.

По отношение на охлаждането получавате най-доброто – инсталираните вентилатори са общо четири на брой. 2 по 120 мм отпред с червено светодиодно осветление и работещи на 1200 об./мин с шум 17 dBA. В горната част откриваме един 200 мм (1000 об./мин, 23 dBA). В задната част пък е разположен един 140 мм (1200 об./мин, 19 dBA). При добро желание може да сложите още по две 120 мм перки отстрани. В кутията са направени и три предварително направени отвора за маркучите на водно охлаждане, в случай, че искате най-доброто. Налични са и отвори за кабелен мениджмънт.

По време на нашите тестове CM Storm Trooper се представи изключително добре. Дори и всички вентилатори да работят на максимална скорост, няма да чуете повече от 20 dBA шум на половин метър разстояние от нея. Въздушният поток се направлява изключително ефикасно, а всички компоненти на кутията са изградени от максимално най-качествените материали. На всичко отгоре получавате кутия, която изглежда меко казано страхотно. И всичко това до голяма степен оправдава инвестиция от порядъка на 300 лв.

 

Автор: Петър Йорданов