Кутия: Thermaltake Armor Revo

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Thermaltake обнови своята популярна серия кутии Armor с два нови модела, наречени Armor Revo, налични в черен и бял цвят и допълнени с множество нови и оригинални идеи. Доколко успешни са те, ще разберем, след като разгледаме по-подробно черното издание VO200M1W2N.

Thermaltake е компания, която винаги е поставяла функционалността на преден план пред външния вид. Един от последните й модели – Chaser MK-I,  разполагаше с всичко, необходимо за един геймър, и много повече. Външна док станция, множество опции за охлаждане, доволно голямо място за почти всякакви конфигурации и т.н. Сега Armor Revo взима вече изпитаната в Chaser MK-I формула и дори я подобрява – кутията е хем по-красива, хем по-функционална!

Първото нещо, което ще забележите, е елегантният черен свят, както и подвижните предни панели. Кутията е доволно голяма (586 x 254 x 552 мм) и тежи цели 11.5 кг. В горната част са скрити два USB 3.0 порта, два USB 2.0, един SATA, 3.5 мм жак, контролер на вентилаторите, бутонче, изключващо светодиодните им светлинки, бутон за включване/рестартиране и HDD докинг станция.

Ако погледнем към левия панел, ще видим поставка за слушалки и един голям прозрачен прозорец. В кутията има място за четири 5.25-инчови и шест 3.5-/2.5-инчови устройства, като за тяхното инсталиране не се нуждаете от допълнителни инструменти. Захранването е позиционирано в долната част, върху специален филтър. За охлаждането се грижи 200 мм вентилатор в предната част (вкарва въздух), 200 мм отстрани (вкарва въздух), 200 мм отгоре (изкарва въздух) и 140 мм в задната част (изкарва въздух). Може да поставите и допълнителен 140 мм отгоре и 120 мм в долната част. Разбира се, Thermaltake се е погрижила кабелите да не хвърчат във всички посоки – налични са всички възможни средства за тяхното менажиране. Има дори и 180 мм процеп за по-лесен достъп до охладителя на процесора. (Пълен списък на спецификациите на продукта може да откриете тук).

Тестовете с програмата OCCT на система, сглобена в Armor Revo, показват повече от задоволителни резултати. При стайна температура от 23 градуса процесорът загрява до 32 градуса в спокойно състояние и до 48 в натоварено. Дъното съответно показва 27 и 29 градуса, хард дискът – 29 и 30, а видео картата държи стабилните 29 и в двата случая.
Както и сами виждате, охладителните способности на Armor Revo са наистина забележителни. Вентилаторите работят особено тихо дори и при натоварване. В сравнение с Chaser MK-I, Armor Revo включва един страничен 200 мм вентилатор (махането и слагането на панела не е проблем), който се грижи допълнително за по-нормалната работа на видео картата, дъното и процесора. Менажирането на кабелите с Armor Revo пък е истинско удоволствие – без значение от тяхната дебелина или дължина.

В заключение Armor Revo на Thermaltake е една от най-добрите геймърски кутии, на които може да попаднете на пазара в днешно време. Черният цвят е стилен както винаги, а сините светодиоди на вентилаторите ще хвърлят приятни отблясъци по време на дългите ви среднощни геймърски сесии. А дори и допълнителният 200 мм вентилатор отстрани да не ви е достатъчен, винаги може да инсталирате и водно охлаждане към вашата система – Armor Revo поддържа дори това. С други думи – една кутия за истински геймъри!

Автор: Петър Йорданов