Кутия: NZXT Case Midi Tower – Lexa S

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 17 ное. 2010

Дори и да имате най-мощните геймърски чарколяци, все някъде трябва да ги поберете, нали? А какво по-хубаво място от новата кутия, дело на американската компания NZXT, която от 2004-та насам не прави нищо друго, освен да произвежда едни от най-качествените геймърски продукти от този род?

Първата асоциация, която изниква в съзнанието при вида на

7-килограмовата черна Lexa S

(с размери 196 x 480 x 528 мм), е стил. За разлика от предишни модели, направени от алуминий, тази е изградена почти изцяло от стомана (с изключение на няколко допълнителни пластмасови компонента). Няколко елегантни LED светлинни ивици в предната част ще осветяват стаята ви със спокоен син цвят, а малка вратичка с магнит скрива DVD/CD и флопи устройствата, Power и Reset копчетата, както и два бутона, контролиращи силата на вентилаторите. Целият преден корпус, под който се крие един 120-мм вентилатор, се отстранява с лекота – достатъчно е да го захванете в долната част и да дръпнете напред.

Отстрани на Lexa S откриваме един външен порт за E-SATA, две USB 2.0 гнезда, както и вход за микрофон и слушалки. Лявата част на кутията е прозрачна и е допълнена от един 120-мм вентилатор със син LED индикатор. А дясната представлява най-обикновен капак. В задната част на кутията откриваме две дупки, пригодени за водно охлаждане, както и още един 120-мм вентилатор.

Ако надникнем във вътрешността

на Lexa S, която също е оцветена в черно, ще видим, че за кутия от среден клас, в нея има доста свободно пространство – може да побере както Baby AT, така и Micro ATX и Standard ATX дъна. Това отчасти се дължи на факта, че мястото на захранването е в долната, а не в горната задна част. Откриваме място за четири 3.5-инчови харддискове, в което спокойно може да поместим и 2.5” SD. Над него имате възможност да поставите флопи или още два 3.5-инчови дискове. Не на последно място са четирите 5.25” клетки, придружени от филтър против прах (какъвто прочее откриваме и при самите вентилатори). Проблемът със стърчащите кабели също е решен елегантно – на помощ имате няколко гумени кукички, разположени на дъното и в страничната част, с помощта на които може да овладеете положението с лекота.

Под мястото на захранването пък откриваме отвор, който позволява засмукването на свеж въздух директно в кутията. Не на последно място – кутията е оформена така, че да можете да подменяте охладителя на дъното с лекота, без да се налага да махате цялата платка.

Дори и да имате ръце като гигантски бут и кебапчетоподобни пръсти, пак ще може да инсталирате всички компоненти в Lexa S с лекота, включително и по-дългите 10.5″ видео карти.

Нашите тестове показаха, че кутията – заедно със своите три 120-милиметрови вентилатора и един 140-мм в горната част (може да се добави още един от този тип, но той не е включен в комплекта, или два допълнителни 120-мм) – е изключително безшумна.

Струва ли си инвестицията в подобен продукт? Определено.

Автор: Петър Йорданов