Кутия: Dell XPS 420

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 03 ное. 2008

Изграждането на РС от отделни части не е особено лесна задача. Дори да имате общи познания, пак се изисква известно количество проучване и заучаване на понятия като тактова честота. За да не се заминавате с събиране на части вземете су Dell XPS 420. Имайте предвид, че за разлика от останалите джаджи в темата, този модел не беше наличен за тест, така че ще представим най-общата информация за нея.

Съдържайки в себе си екстри като TV тунер, видеокарта nVidia GeForce 8800 GTX, шест USB порта и стилен общ дизайн, XPS 420 е един добър избор за средностатистическия потребител. Визуалният облик на кутията не се различава много от цялата XPS серия, като комбинацията от метал и пластмаса изглежда достатъчно прилично, за да не се срамите пред познатите си на някое LAN парти. Отстрани има малък LCD дисплей (наречен MiniView), към който можете да свържете различни програмки – e-mail гаджет например. TV тунерът ще ви позволи да гледате телевизия направо на монитора си, а S-Video и composite video входовете ви дават възможност да правите записи от аналогови източници, като стария ви видеорекордер например. Има дори видео транскодер чип, с чиято помощ можете да превърнете старата си VHS колекция в нещо малко по-съвременно.

Въпреки че е по-скоро мултимедийно ориентиран, XPS 420 има данните да се справи с всичко, което му се изпречи на пътя. Дали ще подкара Crysis на макс? Вероятно не, но пък нищо на пазара не може да подкара Crysis на макс. Неприятен е само начинът на подреждане на частите в кутията, които правят ъпгрейда на някои чаркове общо взето невъзможен. Като цяло това е един доста стабилен десктоп, ако предпочитате да не се занимавате с асемблиране.

Автор: Александър Бойчев