Кутия за хард диск: MUKii TransImp X3 Plus

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

На пръв поглед идеята за кутия за хард диск може и да ви се стори глупава. Продуктите от този тип обаче предлагат множество предимства – като например да вържете вашия хард към компютъра през USB или Firewire, дори и той да не го позволява. С други думи, по този начин може да превърнете стария си вътрешен 80-гигабайтов диск в мобилен външен носител, който да съхранява единствено и само вашите най-важни данни.

Именно поради тази причина днес ще ви запознаем с хард диск кутията MUKii TransImp X3 Plus. Откриваме USB 3.0 поддръжка, LCD дисплей, който показва в реално време I/O стойностите, атрактивна черна луминиева визия, както и шепа дребни, но доста ефективни софтуер инструменти за бекъп, автоформат, пестене на енергия и програмка, която ви уведомява за различното състояние на харда чрез изскачащи съобщения от систрея. MUKii предлага дори и програма, която активира USB Turbo режим, който подобрява I/O стойностите в случаите, когато включите вашия хард към USB 3.0 порт. И донякъде успява – при тестовете, които проведохме, чувствителна разлика се наблюдаваше единствено при трансфера на малки като размер файлове, не и при по-големите.

Веднъж щом извадите кутията от пакета, ще видите, че тя е отворена и готова да приеме който и да е стандартен SATA 3.5-инчов хард диск. Веднага щом го инсталирате (а в това няма нищо трудно) и го включите към компютъра чрез USB кабел, LCD дисплеят ще светне с ефективен, но ненатрапващ се оранжев цвят, а Windows 7 ще го разпознае на секундата. Не забравяйте да използвате и адаптера за захранване – все пак отнякъде трябва да черпи енергия, нали? Уви, този е от доста досадните – точно от онези, които просто не могат да се сдържат да не заемат две места на разклонителя.

MUKii TransImp X3 Plus не разполага с активно охлаждане, но алуминиевият материал върши прилична работа при разпръскването на топлината. LCD дисплеят е изключително атрактивен, а поддръжката на USB 3.0 – приятен бонус, който ще ви държи в крачка с развитието на технологиите. Така че ако сте решили да намерите нов дом на вашия вътрешен хард и на практика искате да го превърнете във външен, този продукт е един доста примамлив вариант.

Автор: Петър Йорданов