Кратко видео събира историята на FPS жанра в по-малко от 3 минути

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

First Person Shooter-ите са едни от най-обичаните и популярните сред геймърите видеоигри още от зората на гейминга. За трите десетилетия на своето съществуване, жанрът FPS ни е дарил с някои от най-иновативните, докосващи ни и високобюджетни заглавия в индустрията. Шуутърите винаги са ни привличали с обещанието да ни доставят удоволствие по възможно най-бързия и лесен начин. С напредването на времето и усъвършенстването на технологиите, удоволствието става все по-голямо и по-голямо. 

За да отпразнува огромното наследство, което жанрът е събрал през годините, YouTube-ът  "4096" е сглобил едно кратко видео от игри, които според него са "най-готините". Видеото може да изгледате по-долу:

Освен солидните заглавия, които ни карат да пуснем по една-две сълзи от умиление и да се чудим кога мина всичкото това време, видеото впечатлява и с гладките преходи межу кадрите от различните заглавия. Както споменах най-новото видео на "4096" е дълго само 2:56 мин, така че няма да загубите кой знае колко време.