Конфигурация: Dell XPS420 + Dell E228WFP

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Лаптопите скоро ще победят десктопите, а настолните машини са все още са по-красиви, по-гъвкави и нямат нищо общо с популярните и скучни мидълтауъри. XPS 420 е решението на Dell специално за геймъри. Кутията на компютъра е с особено добър дизайн. Особено впечатление в тази система прави възможността за лесен ъпгрейд – с едно натискане на пластмасов бутон в горната част на тауъра падат лесно двете странични метални плоскости и вече имате достъп до вътрешността на вашето РС. Тестовата система беше оборудвана с четириядрен Intel процесор на 2,4 гигахерца, три гигабайта оперативна памет, два 500-гигабайтови твърди диска, Bluetooth, четец за карти, графична карта GeForce 8600GTS, както и много тихи вентилатори.

В комплект с компютъра опитахме и 22-инчовия Dell E228 WFP. Това е един от най-добрите монитори на пазара според скромното ни мнение. Макар че няма възможност за вертикална работа (т.нар. Pivot-функция), дисплеят впечатлява с ергономичността си и с отличната картина. Наличието на DVI и на D-Sub конектори го правят годен за всякакви компютри, нови и стари. А картината – картината трябва да видите сами, за да се убедите, че понякога цветовете на дисплея могат да изглеждат и истински, а не прекалено пастелни.

С тази конфигурация XPS 420 не може да вземе титлата за най-бърз компютър през 2008 година. Резултатите на теста 3D Mark 2006 потвърждават това с по-скоро задоволителните 5644 точки. Истинската сила на тази система е самата опция да разширите възможностите й по свой вкус, като добавите гигабайт RAM тук и по-бърза графична карта там. А игрите си вървят отлично, впрочем – какво друго да иска човек.

Автор: Александър Бойчев