Контролер: 60Beat iGamePad

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Каквото и да си говорим, смартфоните и таблетите все още са далеч от истината за портативния гейминг, но въпреки това в Android Market и Apple App Store има някои доста добри попадения, с които може да уплътнявате времето си, когато сте на път. За да се почувствате наистина част от играта обаче ви трябва не само съответния софтуер, но и истински контролер, който да ви напомня за домашния ХВОХ360 или PS3. Ако притежавате някое от по-новите iУстройства например, може да се възползвате от едно предложение точно в този стил – 60beat GamePad, предназначен специално за iУстройства.

Само един поглед върху пада е достатъчен, за да видите приликата с традиционните конзолни контролери. Това означава, че момчетата от 60beat наистина са се постарали да му придадат същата функционалност, на която се радват сериозните геймъри. 60beat GamePad има два аналогови стика, два shoulder бутона, стандартен D-pad и четири лицеви бутона. Свързването с iУстройството става посредством стандартния 3.5-милиметров аудио жак. Когато го направите, операционната система ви уведомява, че тъчскрийн управлението вече не важи и може да използвате контролера.

Освен това типично в стила на портативния гейминг 60beat GamePad не се нуждае от батерии, за да работи, тъй като черпи енергия единствено през аудио порта на устройството. С тегло от 155 грама той е доста лек и подходящ за дълги пътувания. Съвместимите джаджи, с които може да ползвате контролера са iPhone 4 и 4S, двата iPad модела и четвърто поколение iPod Touch.

Всичко дотук е чудесно, затова къде е уловката, навярно се питате вие. Ами, за съжаление такава наистина има – към момента този иначе чудесен геймпад се поддържа само от… две заглавия в библиотеката на App Store. Това са Bugdom 2 и Aftermath. Не е много, нали?! Хубавата новина е, че от февруари тази година се очакват още нови игри, които да го поддържат. Честно казано, надяваме се това наистина да бъде така, защото 60beat GamePad за iУстройства е доста интересно изобретение, което заслужава собствена пазарна ниша. 

Автор: Филип Станиславов