Комароубиец: Antimosquito

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 07 сеп. 2009

 

Комарите са напаст. Две мнения по въпроса няма. Те спадат в същата графа досадни жужащи инсекти, чоплещи по върха на нервите ти с усърдието на багерче, към която се числят още 16 годишните ученички, тъщите, компютърните вируси и кебапчетата от конско месо. Сега обаче имаш опцията да се отървеш от малките гнидки веднъж и завинаги… и то благодарение на мобилния си телефон.

Представи си следната ситуация. Спинкаш си нежно и сладко, претрепан от запой или мултиплейър пачанга. От нищото се появява комар, който със злокобна увереност и уменията на японски пилот камикадзе от WW2 пикира покрай ухото ти, захапва те за носа и изчезва в нощта, за да подготви следващият удар. Ставаш, светваш, търсиш нищожното бръмчило, само да си легнеш след 10 минути с тайното знание, че току-що си изглеждал като пълен дебил, замахвайки с вестник сляпо по стените. Отново чуваш бръмченето, свиваш се под одеялото, без дори да искаш да допуснеш мисълта, че нещо с размер на зениците ти в момента те доминира не по-зле от Англия – африканска колония… няма покой… няма радост.

А сега нека малко да си поговорим за теория на тоновете

Както знаете – звукът е вълна с различна честота и сила. Някои вълни ги улавяме с ушите си и имаме звук (стерео, хе-хе-хе). Други обаче са прекалено ниско или високи честотни, за да ги усетим. Но пък кучетата например реагират на тях. Има дори градска легенда за т.нар. “кафяв тон”. Една-единствена нота, която кара тялото ти (без твое знание естествено) да изпразни съдържанието на дебелото ти черво. Но да не се отвличаме.

Antimosquito експлоатира теорията за звука. В момента, в който стартираш приложението, то започва да издава ултра нискочестотен звук, който за теб е напълно безвреден, но за комарите… Ехх… за комарите е… а бе представи си фен на Пантера, вързан на стол, а до него 7.1 система бучи с последните хитове на знайни и незнайни фолкпевачки.

Това е поне на теория. На практика така и не успях да го тествам. Защото от както започнах да тренирам всяка вечер преди заспиване “Разрязване на комар в полет с катана” (РНКПК), гадовете спряха да припарват на 40 метра от апартамента ми. А после казват, че комарите не са интелигентни.

 

Автор: Георги Панайотов