Колонки: Logitech Z10

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Компактни, удобни, технологични авангардни – това е най-краткото и изчерпателно обяснение за възможностите и същността на мултимедийните тонколони Z10 на Logitech. Тези високоговорители предлагат алтернативен подход при решаването на належащ в наши дни проблем – озвучаването на помещения с прелестни звуци от компютъра, когато звуковата карта отсъства, компютърът е в такова положение, че не можете да заврете аудиокабел в неговото отзад или просто търсите алтернативен начин да слушате музика.

Z10 се включват към USB-порта, след което единствено ви остава да настроите волумето по вкус. Върху десния говорител се намират чувствителни на допир бутони, с които можете да контролирате силата на звука и силата на басите. Освен това ще откриете и бутони за пускане на следващата песен , паузиране на моментното изпълнение, както и бутон mute (рязко спиране на всички звук). За съжаление бутоните за Play и FFW/RRW работят само с Windows Media Player, което за мен като върл почитател на Winamp беше разтрисащо. Звукът от колоните е плътен и приятен.

Естествено че освен за музика, са отлична звуковъзпроизвеждаща инсталация за игри. Но това не е всичко – специалната общност на феновете на устройствата на Logitech са създали редица модификации и допълнителни приложения, които можете да използвате с устройството – примерно да пуснете часовник, индикатор за използването на RAM паметта и процесора и т.н. Това са същите приложения, които можете да подкарате под геймърската клавиатура с дисплей G15. Естествено, Logitech oтново тотално ни побъркват и накрая ни сервират цена, от която да ни се приреве. Нормално е – да ги притежаваш не е точно лукс, а осъзнат правилен избор.

Автор: Александър Бойчев