Колонки: Creative GigaWorks T3

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 14 окт. 2009

Лично аз съм голям фен на 5.1 каналните аудиосистеми, но нека си го признаем – те са адски неудобни за настройка. Повечето притежатели на такива или не могат, или не искат да подредят петте колонки както трябва – около слушателя, и просто ги подреждат в редичка на бюрото. Все пак опасването на цялата стая с кабели не е нито безопасно, нито приятно за окото. Накрая усещането е като за гръцки храм – колони навсякъде и постоянни вопли към боговете, когато някой се спъне в окабеляването на субуфера.

Creative, като едни от най-големите в този бизнес, носят своята отговорност за ситуацията, но сега правят реверанс към музикалните фенове, които нямат нужда от пет канала с новата си система Creative GigaWorks T3. Тя е своеобразно продължение на GigaWorks T20, която беше 2.0 и нямаше субуфер. Причината за това е, че очевидно доста хора са недоволни от кохезията между баса и другите звуци. Басът или заглушава всичко останало, или почти не се забелязва. При GigaWorks T3 обаче, подобен проблем няма.

Двете сателитни колонки са наистина дребни, но за сметка на това стабилни и добре направени. Субуферът, който трябва да поставите под бюрото си, разбира се е по-голям. Той има три мембрани – отпред, отляво и отдясно, така че да няма загуба на звук както и да го позиционирате. В задната му част пък има контроли за звука на самия субуфер, така че да си го настроите както искате – нито прекалено силно, нито незабележимо слабо. Иначе управлението на цялата аудиосистема се извършва с елегантно кръгло (по-точно сферично) дистанционно. Освен контролите на звука, то приютява и два жака за line-in и слушалки.

Звукът е ясен, което в не малка степен се дължи на доброто напасване между сателитните колонки и субуфера. Естествено, пет-канално аудио ще възпроизвежда по-добри резултати, но не е там въпросът. С GigaWorks T3 получавате красива, мощна и най-важното – лесна за употреба система, която може да задоволи всичките ви звукови потребности, при това на сравнително достъпна цена.

Автор: Пламен Димитров