Колони: Altec Lansing FX 5051

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 10 авг. 2008

Закупуването на специализиран аудио хардуер винаги е оправдано. Технологията е издръжлива, рядко се разваля, освен това генерално подобрява удоволствието от музиката, филмите и игрите на РС-то ви. Пък и винаги можете да минете с номера “То не е за мен, а за цялото семейство” при изкрънкването на бюджета за закупуването им. Нестандартното при Altec Lansing FX 5051 е, че са специално разработени за геймъри. Потривайки щастливо ръце, че най-накрая ще изкъртя блока от звука на Acrlite оръдията на Siege танковете, тествах мощта им със StarCraft. Уви, въпреки брутално добрия стерео звук на колонките, играта трябва да е кодирана с 5.1 Surround Sound звук и да разполагате с подходящата аудио карта (забравете всичко интегрирано към дъното), за да разкриете потенциала им.
FX5051 се включват към РС-то през USB порта. Доста впечатляващ е басът от централния панел, каращ прозорците на стаята да трептят при максимално усилване. А всеки един от сателитите, може да бъде разкачен от поставката си, за да бъде монтиран на стената. Всъщност FX5051 могат да бъдат използвани не само като гейминг аудио аксесоар, но и като пълнокръвна Home Cinema Audio система, а пък малко такива колонки ще ви позволят да чуете ясно и отчетливо всеки един изстрел в Call of Duty 4 или да се насладите на перфектния войс актинг в Mass Effect. Всички звукови ефекти се разпределят правилно в пространството около вас и звучат точно така, както саунд дизайнерите на играта са ги записали.
Финалният щрих върху привлекателността на колонките се добавя от дистанционното, позволяващо пълното им управление от разстояние. С него можете да регулирате силата на звука (master, center и rear) и басовете. Освен това към централната част на колонките можете да включите iPod или какъвто и да е MP3 или CD плейър, както и слушалки.

Автор: Георги Панайотов