Книги: Тиранинът и Империята на драконите

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Валерио Масимо Манфреди – “Тиранинът

Безмилостен воин или интелигентен пълководец и прозорлив политик? Безскрупулен стратег или гениален новатор?

Сицилия, 412 г. пр. Хр. Млад воин от Сиракуза се опълчва на повелителя на моретата и символ на икономически разцвет – Картаген.

Великолепият град Селинон е опустошен от картагенската армия, предвождана от Анибал ди Гискон. В ожесточената битка най-смелите синове на гръцкия град са посечени, полетата – опожарени, а жените и децата – жестоко измъчвани и отведени в робство.

Ди

Валерио Масимо Манфреди – “Тиранинът

онизио, безпощаден боец от армията на Сиракуза, е покъртен от ужасяващото клане и обвинява демократичното правителство. Докато политически интриги властват в Съвета на Сиракуза, градовете-съюзници Имера и Агридженто също попадат под властта на Картаген. Гняв и презрение подклаждат убеждението, че демокрацията е неефективна форма на управление, а картагенците – смъртни врагове на гърците.

 

Валерио Масимо Манфреди е историк, журналист и професор по археология. Преподавател е във водещи европейски университети. Ръководи археологически експедиции не само в Италия, но и в чужбина. На широката публика опитният изследовател на древния свят е познат като автор на исторически романи за древна Гърция и Рим. Седем негови романа са преведени на 24 езика в 38 страни. Италианецът работи и като сценарист в Меката на киноиндустрията – Холивуд. През 1999 е избран за мъж на годината от Американския биографичен институт.

400 страници

Валерио Масимо Манфреди  – Империята на драконите –

Южна Анадола, 260 година

Град Едеса, римски граничен пост, е обсаден от войските на персийския цар Шапур I. Римският император Лициний Валериан се съгласява да подпише мирен договор, но срещата се оказва капан – императорът и дванайсетте му стражи са оковани и осъдени да работят като каторжници в тюркоазена мина. След месеци непосилен труд воините успяват да избягат начело с прочутия в цялата империя легат Марк Метелий Аквила. По пътя си към свободата срещат китайския принц Дан Куинг и приемат да го придружат до родината му, за да му помогнат да си върне трона, заграбен от смъртния му враг Вей.

Така започва вълнуващото пътешествие на римляните и принца през девствените гори на Индия и пустините на Централна Азия към сърцето на Китайската империя. В непознатото Царство на коприната римляните се сблъскват с тежки изпитания и участват в смразяващи кръвта битки. Опознават велика цивилизация и народ от дръзки воини и страстни жени. Но не само животът им е изложен на риск, а и оцеляването на двете най-големи империи в света – Римската и Китайската.

368 страници.

Комплекта е с 35 % отстъпка!

 .

Автор: