Клавиатура:Logitech diNovo Mini

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 23 апр. 2010

Възможност да контролираш компютъра си директно от своя фотьойл, а още по-добре – без въобще да ставаш от кревата си. Това е мечтата на всеки изначален мързел. Като мен самият. Какво обаче да си взема? В момента на пазара съществуват всевъзможни дистанционни управления и безжични клавиатури, но много малко от тях успяват да съчетаят в едно портативност, функционалност и лесна употреба. Тук на помощ идва Logitech diNovo Mini.

На практика това е нещо средно между мини клавиатура (пълна QWERTY с 63 клавиша) и дистанционно управление – продукт с елегантен прозрачен капак, който най-спокойно може да се побере в дланта ви. В горния ляв ъгъл пък откриваме и вграден ClickPad, придаващ функционалност на мишка, който може да се използва за две основни неща – като тъчпад и за контрол на курсора в четирите посоки за навигация в менютата. По този начин получавате пълен контрол над своето PC, независимо къде се намирате в своята стая.

В горната част на diNovo Mini е разположен цял ред с мултимедийни клавиши, които допълнително улесняват потребителя, включително бутон за активиране на интернет браузъра, за приближения, Windows Media Center и т.н.. Но дори и без тях работата с продукта на Logitech е изключително проста. Държите клавиатурата с две ръце, а писането става по начин, сходен с повечето смартфони – с палци.

Долната част на продукта е с гумено покритие, под което се крие акумулаторната литиево-йонна, която осигурява до 1 месец работа с един заряд. Там е разположен и червен Connect бутон, както и малко щифтче, с което превключвате от режим за работа с PC към PlayStation 3. Да, Logitech diNovo Mini може да работи дори и с популярната конзола на Sony.

Може би най-впечатляващата характеристика на продукта обаче е задното осветление с два режима – оранжев и зелен – в зависимост от това за какво точно използвате продуукта. Ако използвате ClickPad-а като тъчпад, клавишите, свързани с него, както и самият той, ще светнат в оранжево. Решите ли да боравите със самата клавиатура, тогава цялото устройство буквално се облива в светлина. В случай, че предпочетете да работите с ClickPad-а, но този път не като тъчпад, а за навигация в четирите посоки, то стрелките в него ще бъдат осветени в приятна зелена светлина.

За разлика от продукти, като Razer Lycosa, чийто клавиши не са видими без активирана подсветка, тук спокойно може да я изключвате, когато не се намирате в тъмни помещения.

В заключение – това е един изключително елегантен продукт със страхотна визия най-вече заради своето задно осветление. Не тежи, побира се в дланта ви и на практика предлага функционалност на клавиатура, мишка и дистанционно в едно. Единствените минуси, които откриваме, са два – прекалено надутата цена и липсата на F-бутони.

Автор: Владимир Тодоров