Клавиатура: Koribo Vivar

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 27 фев. 2011

Първото нещо, което ще ви направи впечатление в този продукт, е страната му елипсовидна форма. От една страна, той представлява нещо ново на пазар, доминиран от правоъгълни клавиатури. Но от друга, допринася допълнително за обемността на продукта, която е с една идея повече, отколкото бихме искали.

Що се отнася до кутията, в която е опакована Koribo Vivar – тя е напълно стандартна. В нея откриваме както клавиатурата, така и USB кабел, две 1600mah презареждащи се през USB батерии (можете да използвате и стандартни AA, ако искате) и ръководство.

Vivar е безжична клавиатура, снабдена с всичко, което бихте могли да поискате от този тип продукт. В дясно откриваме тракбола, с помощта на който може да местите курора на мишката на екрана. Докато в дясно – два клавиша, изпълняващи ролята на лев и десен миши бутон. Всички мултимедийни клавиши – общо 13 на брой – са разположени в горната част на продукта. Тук откриваме функции като предишна и следваща песен, плей/пауза, намаляване/увеличаване на звука, предишна/следваща страница, WWW, E-Mail, My Computer и т.н.

В горната странична част на Vivar пък, точно зад тракбола, откриваме стандартния ляв миши бутон, в средата е този за връзка с приемника, а в най-лявата част – и скролът. От една страна – е леко странно да имаме втори ляв миши бутон. При това разположен от дясната част на клавиатурата. Но пък веднъж щом свикнете с него, е наистина полезен.

Самите клавиши пък са с приятно гумено покритие, гладки на допир. Усещането при работа с тях е сякаш седите на най-обикновена клавиатура за лаптоп. Не на последно място – обхватът на работа с Vivar е стандартен. До 10 метра от вашето PC – с други думи, напълно достатъчно.

С други думи – клавиатурата е създадена специално за онези от вас, които искат да контролират своята мултимедийна колекция от разстояние. Тракболът е приятна добавка, която работи отлично – без каквито и да било прекъсвания – и до голяма степен е по-удобен от стандартните тъчпадове, които откриваме на подобни продукти.

Да, малко е големичка. Но пък по този начин работата с нея е по-удобна – сякаш седите пред стандартна клавиатура. Така че ако нейният размер и форма не ви притесняват, Vivar би била едно приятно попълнение към вашия технологичен дом.

Автор: Петър Йорданов