Клавиатура Gigabyte Force K3

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Геймърите са особена порода и когато някоя игра ги изнерви до полуда, те имат навика да… бият първото нещо, което им попадне под ръцете. А именно – клавиатурата. Не веднъж и два пъти ми се е налагало да сменям своята джаджа, просто защото тази за 10 лева не е успяла да понесе стоварването на юмрука ми, тъй като секунда невнимание е довеждало до преиграване на цял един час.

За щастие, Gigabyte са помислили за хора като мен, а вероятно и като вас. Запознайте се с Force K3. Една клавиатура, която освен устойчивост, предлага и добра производителност. И, разбира се, изглежда добре.

Черното матирано покритие й отива. На допир е изключително удобно. Клавишите са здрави, но нямате чувството, че натискате малки циментни блокчета. Напротив – те са леки, бързо откликващи и комфортни. Единствено облите ръбове са леко странни (поне на мен не ми допадат подобни дизайнерски решения). Това обаче не означава, че не са приятни на допир.

Подредбата на клавишите е сравнително стандартна. WASD и стрелките са обозначени с допълнителни маркери за максимална яснота, напомнящи филма „Трон”. Нещо повече – те са с по-бързо време за реакция и по-издръжливи, тъй като са основните, които един геймър използва.

Една от основните отличителни характеристики на клавиатурата е нейната водоустойчивост. Дори и да разлеете вода, кола или бира върху нея, тя няма да се повреди. Да, клавишите ще станат малко по-лепкави, ако сте твърде мързеливи и не я почистите, но цялостната й функционалност ще бъде запазена. Няма как да не споменем факта, че повечето клавиатури, които предлагат подобни екстри, струват значително повече.

Gigabyte се е постарала да направи своя продукт и сравнително издръжлив. Той включва стабилна четирипластова рамка с допълнително шаси в средата. Това позволява на гумения пласт, който включва всички клавиши, е стабилно закрепен за дъното на клавиатурата, и същевременно добавя известна защита при изпускане.

Force K3 е и устойчива на удар. Ако адреналинът ви се покачи по време на някоя игра и започнете да натискате/удряте клавишите по-силно от необходимото, тя няма да се мести напред назад по бюрото ви. Вярвате или не – тежи цели 900 гр.

В заключение – това е един отличен продукт, който ще ви позволи да играете и на най-напрегнатите заглавия, без да се опасявате, че ще го счупите. Същевременно предлага стил, надеждност и добра производителност. При това на изгодна цена – нещо, с което малко джаджи могат да се похвалят в днешно време.

Автор: Петър Йорданов