Клавиатура: A4 Tech X7 G800V

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 16 окт. 2011

 

A4 Tech винаги е предлагала качествени продукти на достъпни цени. И създадената специално за геймъри клавиатурата X7 G800V е поредният пример за това.

На пръв поглед това е стандартна QWERTY клавиатура. Тя обаче е снабдена с 15 допълнителни и напълно програмируеми клавиши, разположени на лесно достъпни места. Именно с тяхна помощ ще изпълнявате и най-непосилните каскади и движения в екшъните и масовите онлайн игри. Що се отнася до W, S, A, D и стрелките, те са оцветени в червено и покрити със специална нехлъзгава гума. Това гарантира пълен контрол над действието, дори и пръстите ви да са запотени от напрегнатата игра.

За разлика от своя предшественик G800, G800V е USB клавиатура. Друга основна разлика между двата модела е, че предният разполага с три предварително настроени режима за време за реакция, между които може да превключвате (максималният е 7.92 мс). G800V няма подобни екстри. За сметка на това имате възможност да конфигурирате клавиатурата по един по-професионален начин посредством софтуера X7 Oscar Keyboard Editor. 

Над Numpad клавишите ще видите два бутона. Чрез  “M” превключвате между режимите, които сте създали с гореспоменатия софтуер. Нямаше как да не се изненадаме от бързото време за реакция на клавиатурата – 1 мс. Това на практика означава, че е три пъти по-бърза от G800. Клавишът до M пък (зачеркнати  уиндоуски прозорци), деактивират Win бутона, така че да не се озовете в десктопа си по случайност точно в най-напрегнатия момент. 

В дясната част на Numpad-а са разположени мултимедийните клавиши, които контролират звука, спират на пауза и пускат отново това, което гледате и т.н. Работят идеално във всякакви ситуации.

Интервалът на G800V пък е прекалено къс – това е и един от по-сериозните недостатъци на клавиатурата. Почти двойно в сравнение с това, с което сме свикнали да виждаме по стандартните клавиатури. С други думи – нужно е време и търпение, за да се свикне с подобен дребен спейс. 

За сметка на това разположението на програмируемите клавиши е доста добро. Те са разпръснати из цялата клавиатура на най-различни места. Например под и около интервала, отляво на Tab-а, над Insert, Home и Page Up и над бутона 1. Това ви позволява да ги нагодите ефективно в зависимост от конкретното заглавие, на което играете.

Самият софтуер X7 Oscar Keyboard Editor е изключително гъвкав. Може да настроите специфично време за реакция, забавяне и функция на абсолютно всеки един клавиш. По този начин, в комбинация с останалите екстри на G800V, може да сте сигурни, че няма да загубите нито една онлайн игра. При това без да се бръкнете прекалено дълбоко в джоба си.

 

Автор: Петър Йорданов