Клавиатура: A4 Tech KD-126

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 03 окт. 2012

Има клавиатури, които се опитват да пленят потенциалните потребители с гръмки наименования, ефектни опаковки и поредица от характеристики, някои от които остават просто неразбрани и неизползвани дори и след дълга работа с тях. KD-126 на известната компания A4 Tech не е една от тях. Вместо помпозност тя предлага ефективност, а вместо екстравагантни екстри ви дава точно това, от което се нуждаете за дълги сесии пред компютъра.

На пръв поглед A4 Tech KD-126 изглежда като стандартна клавиатура, но един по-внимателен поглед ни разкрива поредица от важни добавки, създадени, за да оптимизират и улеснят работата ви пред домашното РС, независимо дали става въпрос за игри, текстообработка или друг тип занимания. Така например клавишите на модела имат ултратънка структура, която ги прави едновременно много тихи и удобни за писане, тъй като бутоните реагират мигновено на вашето докосване. В добавка има и пет специални клавиша за бърз достъп за гасене на компютъра, превключване към предишна и следваща песен, старт и пауза. За удобство на пишещия нивото на крачетата на клавиатурата също може да се регулира.

Друга изключително удобна функция на KD-126 безспорно са светещите й клавиши. Благодарение на синята LED подсветката бутоните излъчват приятна светлина, която ги прави лесно различими дори в тъмното. Така спокойно може да довършите дори късно през нощта онова домашно, което отлагахте целия ден или пък да се отдадете на доста среднощни геймърски сесии без да безпокоите съквартиранта или роднините си със светнати лампи. Ако се притеснявате, че светещите клавиши са само глезотия, която няма да издържи дълго, трябва да знаете, че символите върху тях са гравирани с лазер и имат ултравиолетово покритие. На пракитка това означава, че колкото и активно да ползвате клавиатурата, пръстите ви няма да са в състояние да изтъркат или изстрият клавишите. Включването и изключването на подсветката също е възможно и става с натискането на един бутон, разположен на обратната страна на дясната част на клавиатурата.

Клавиатурата се свързва към компютъра с USB, а работи под всяка една версия на Windows от далечната ХР насам. Това значи, че инсталацията е безпроблемна, независимо от операционната система, която ползвате.

A4 Tech KD-126 е практична, удобна и в същото време изненадващо стилна, особено когато синята подсветка хвърля мека сянка върху черната клавиатура на по-приглушена светлина. Нейното приложение е разностранно, а цената й е допълнително предимство за всеки, който наскоро се е замислил за смяна на клавиатурата си.

Автор: Филип Станиславов