Какво знаем до този момент за S.T.A.L.K.E.R. 2?

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Без съмнение една от най-големите изненади на Xbox презентацията на Microsoft беше официалният трейлър на S.T.A.L.K.E.R. 2. След нея GSC Gamesworld пуснаха и нови скрийншоти (които можете да видите в нашата галерия) и дейтали относно предстоящия хитов екшън. Подобно на предшествениците си, продължението се очертава като същата уникална смесица от шутър от първо лице, хорър и сървайвъл симулация, които са споени от наистина плътна и жестока атмосфера.

S.T.A.L.K.E.R. 2 обещава да предложи едни от най-безупречните отворени пространства, които сме виждали до този момент. Играта се захранва от Unreal Engine 4 и трейлърът демонстрира нивото на графиката, която GSC Gameworld са си поставили за цел да постигнат. Разбира се, този трейлър по никакъв начин не представя качеството на филания продукт, но все пак е първа възможност да надникнем в новия свят, който украинците от GSC създават. Те от своя страна отново ни обещават епична, нелинейна история. Изборите, които ще правим ще оказват влияние както в краткосрочен план, така и в дългосрочен, оказвайки влияние върху целия свят.

Действието отново ще се развива в забранената зона около чернобилската атомна електроцентрала, като освен познатите зони, играта ще предложи и нови такива. От GSC Gameworld потвърдиха, че за моделите в играта и лицевите анимации ще се използва motion capture, както и фотограметрия. Все още не е ясно дали играта ще поддържа ray tracing ефекти. S.T.A.L.K.E.R. 2 ще поддържа модове още от деня на излизането си. Играта няма да предлага никакви Battle Royale режими или поддръжка на VR. Все още няма никаква информация относно това, кога можем да очакваме играта.