Интервю: Penguin Farmer

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 13 апр. 2010

– Здравей, би ли се представил за нашите читатели?

– Казвам се Димитър Янчев и съм гейм продуцент на Penguin Farmer или Пингвинът Фермер, както е по-известна у нас.

– Как се роди идеята за тази игра, която на фона на останалите игри на XS Software изглежда доста нестандартна?

– Идеята се роди на фона на предимно на засилващия се интерес към FarmVille, но същевременно искахме нашата игра да бъде по-различна. Да не включва кликоманията, характерна за това заглавие – да събираш постоянно множество приятели, да имаш една камара животни, обор и т.н. А да предоставя малко по-кежуъл геймплей с търговски елементи, в който играчите да развият своята икономическа мисъл. Пазарът общо взето е едно от уникалните неща в Penguin Farmer. Именно той привлича ежедневно нашите играчи в играта.

– А защо точно пингвини са в основата на фермерството?

– Предполагам всеки обича пингвини. Аз лично не съм срещал човек, който да не ги харесва. Пък и подобно съчетание – пингвин и фермер – е по-нестандартно.

– Какво бихте казали на новите играчи, които искат да се присъединят към света на играта, но не знаят какво да очакват?

– Целта на Penguin Farmer е да те накара да релаксираш, да се отпуснеш за 10-на минути пред компютъра с неангажиращия си геймплей. Отваряш я, засаждаш си поленце по поленце. Евентуално можеш да посетиш градинката на своя приятел, да му помогнеш или пък дори да му откраднеш част от продукцията. Общо взето зависи. Имаме си цели, които всеки играч може да изпълнява и да получава съответния бонус.

Когато попадне в играта, първото нещо, което ще види, е самата градина. Пълна с ледени кубчета, скреж, бели мечки. Впоследствие – съответните съветници ще му подскажат какво трябва да направи. На първо място – трябва да засади моркови, репички… Да си ги полее и постепенно да премахва препятствията по пътя си. Ще увеличава продукцията си, ще разучава пазара, ще започне да пласира своята продукция и т.н.

– Очевидно е, че играта е замислена с чувство за хумор. Какви забавни елементи ще открием?

– Да, определено. Разчитаме на това на играча да му е забавно и приятно, докато играе на нашата игра. Да получава съобщения, които са весели и хумористични, а не твърде сухи.

Не знам до колко забавно може да се определи това, но по едно време белите мечки бяха нашумели изключително много. Всеки изпращаше тези животинки, които пречат на продукцията, на всеки с идеята да спечели трофей. И в един момент беше станало като война, но хората общо взето се забавляваха с това. За 1-ви април пък бяхме направили така, че всеки, който се логне в играта по това време, откриваше, че цялата му градина е зарита от бели мечки.

– От колко време е активна играта и какъв е интересът към нея до момента?

– Алфа версията стартира септември 2009, а в момента тече нейната бета. За България имаме стотина хиляди регистрации – грубо казано. А в целия свят – над 600 хил.

Наскоро интегрирахме Penguin Farmer дори и във Facebook и до момента имаме около 50 хил. регистрации само от там, така че онези от вас, които харесват нашата игра, вече могат да я споделят и с приятелите си в социалната мрежа.

– Какви предимства получава VIP потребителя?

– Ако сте VIP потребител, може да разполагате с повече градини, по-голямо място за складиране на продукциите и да получите възможност за по-бързо развитие. Същевременно можете да крадете от съседа, да ходите до втория град през цялото време и седем пъти в седмицата и т.н.

– Какво можем да очакваме като нови ъпдейти за в бъдеще?

– В момента обмисляме нова версия на Penguin Farmer, в която ще добавим още градове, възможност за сключване на съюзи между играчите, с помощта на които да постигат общи цели. Ще включим и специален кулинарен елемент, но за момента концепцията все още се разработва, така че може да очаквате повече информация на по-късен етап, като самият ъпдейт би трябвало да стане реалност в края на август – началото на септември.

– Има ли нещо, което би искал да добавиш за финал?

– В сравнение с останалите игри на XS Software, геймплеят на Penguin Farmer е възможно най-лесният и най-опростен. Не консумира твърде много време и не изисква кой знае какви икономически умения. Така че ако имате нужда от една релаксираща игра, заповядайте в света на Penguin Farmer.

– Благодаря ти за отделеното време, желая ви успех!

Автор: Владимир Тодоров