Известен RPG писател напуска Modiphius Entertainment

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Гейм дизайнерът Адам Кьобел напуска Modiphius Entertainment. Кьобел, който по-рано тази година излъчи на живо ингейм сценарий, който включваше сексуално посегателство, напуска всички проекти, по които компанията работи. От своя страна компанията няма да използва неговите работи в предстоящата "Dune: Adventures in the Imperium" – настолна ролева игра, базирана на творчеството на Франк Хърбърт. Съобщението бе направено днес, чрез съвместни изявления на Кьобел и екипа на Modiphius. "Двете страни решихме, че е най-добре той да прекрати участието си в предстоящите проекти на Modiphius Entertainment. Наблюдавахме събитията от Far Verona и поведението на Адам в шоуто и считаме, че неговия път по отношение на коригиране на ситуацията все още не е приключил." – това става ясно от изявлението на Modiphius Entertainment.

През април Кьобел създаде сценарий, който включваше сексуално посегателство и го разпространи сред нищо неподозиращите членове на дългогодишната игра Far Verona. Нейната аудитория е огромна и включва не само играчите, а и зрителите в този момент, които следят играта чрез предаване на живо. Той по-късно се извини за инцидента, след което обяви че временно ще се оттегли от RPG индустрията.

"През 2019 г. бях поканен да се включа в писателския екип в Modiphius Entertainemnt, където да раотя по Dune: Adventures in the Imperium. Беше мечтан проект и за мен бе огромна радоста да съм част от него. В своята работа се стараех да уловя духа на света и давах съвети и друга техническа помощ на game master-ите за да постигат същото. След размисли върху последните няколко месеца и разговорите, които имах с екипа на Modiphius, реших че е най-правилно да напусна. Modiphius повече няма да използват нищо от моята работа във финалната версия. Това решение е взето след внимателно обмисляне и мисля, че представлява най-добрият избор, който можеше да се направи в съответната ситуация." – написа Кьобел в личния си блог.