Звук: Siberia Neckband Headset

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 09 ное. 2009

Средностатистическият геймър е странна птица. Представата за пъпчивия нърд, седнал пред радиационно зеления дисплей на осем-битов компютър, цъкащ на MUD-ове умрЕ (пънко обаче не!). Днес той е модерна социална единица, неразличаващ се по нищо от френдовете си с други хобита. Освен по страстта си към специализирана техника и джаджи, разбира се. Защото ако нормалният юзър се вълнува повече от Ди&Джи коланчето си и не му пука какво си е сложил във или над ушите, то геймърът има слух… и вкус, разбира се. Той не само може да разпознае истински съраунд от симулиран такъв, но има претенции към качеството. Това ти най-добре го знаеш, нали. Без значение дали ще слушаш музика, ще гледаш филм или искаш напълно да се потопиш в атмосферата на заглавието, което играеш – ти имаш нужда от качествен звук, ти искаш качествен звук – ето, че го получаваш.

Steelseries Siberia Neckband Headset са нещо като панацея за всичките ти аудио болежки. За полезността на слушалките в дома ти, изобщо не искам да отварям дума – всеки, живял или живеещ с още някого, знае какво означава да искаш да се потопиш в любимото си парче, да го надуеш, за да отсвири мислите от главата ти, но да не можеш, защото някой най-досадно спи в съседната стая/легло. В случая Steelseries Siberia Neckband Headset предлагат висококачествено решение, независимо дали ще ги плъгнеш към РС-то, ТВ-то, стерео уредбата или плейъра си. Звукът им е смазващо качествен, за да са добро решение при гледането на ДВД-та, а дизайнът им е прекрасен, за да си ги закачиш на главата при разходки извън дома ти. Черешката на тортата пък е микрофонът, правещ ги отлични за Скайп разговорчета и дава възможност да ги закачиш не само на РС, а и на конзола.

Технологично погледнато (тоест в сухи цифрички и статистики, а винаги се намират педантично настроени любители на тази информация) слушалките изглеждат така:

Fequency response: 18 – 28.000 Hz
Impedance: 40 Ohm
SPL 1 KHz, 1V rms: 104 dB
Дължина на кабела: 1,2 m + 1,5 m = 2,7 m / преходник.
Jack: 3,5 mm (6,3 mm конвертор присъства в пакета)
Микрофон

Дизайнът е издържан в перлено бяло с леко футуристично докосване, оправдаващи името им (Сибир?). Опцията са софтуерен тунинг на звука го тествахме като геймъри и бяхме възхитени, но за всеки случай помолих първия български бийтбоксър и един от водещите родни дъбстеп диджеи – Ред Уан да ги тества и отзивът му беше нещо на границата на възхитата и професионалната еуфория. Звукът от тях е кристално ясен и силен, а форматът им покрива напълно ухото, изолирайки страничните шумове. При тест в клуб почти бе изолиран звукът от тонколоните, което е рядко срещано постижение за слушалки в ценовия сегмент под 1000 лева (да, има и такива). Басите са силни и счупващи главата ти, а съраундът… няма такъв, или поне аз не бях срещал друг такъв в дивайс само с два основни високоговорителя. Без да изпадам в ненужни обяснения как точно е постигнат, само ще кажа, че Steelseries си заслужават всяко едно левче в цената за качество, надминавано единствено от супер скъпите Razer модели.

Автор: Георги Панайотов