Екшън: M.U.M.U.: Judgement Day

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

 

Имало преди мноого, мноого години… или може би миналата седмица един рибар. Той си имал лодка, с която редовно си ходил за риба… за какво друго – за трактори ли да ходи? Та този рибар ловял по тайнствена система, предавана от баща на син и от дядо на внук. Тя включвала върховна Дзен концентрация, нинджа рефлекси и широката част от греблото на лодката. Последната влизала в интеракция с краниумите на различни същества, някои от които с цици, осигурявайки на рибаря прехрана, емоционален баланс и някое и друго безплатно фелацио!

Хъх, точно така… фелацио, играта е брутално цинична и преспокойно може да докара до нервни тикове и адско хълцане всеки по-моралистично настроен родител, признал теорията, че игрите са семката на злото в израстването на отрочетата им. Mumu е типична Whack-A-Mole игра. Седиш си в лодката, разни неща доплуват до нея от четири посоки и ти ги шляпваш отривисто с греблото по муцуните. Ако имаш късмет, ударът ще е толкова силен, че очите им ще изскочат от орбитите, напомняйки ти за весели детски филмчета като Happy Three Friends. Освен гадинки към теб чат-пат ще се приближава и някоя заблудена колхозничка, решила да поразхлади Бушмилс-а си в езерцето. Както от праисторията се знае – жените се употребяват полузашеметени и голи, така че хващай здраво греблото и … точно така – ПО ГЛАВАТА! Ok, естествено, че преувеличавам… всъщност ще събираш надуваеми кукли, но пък беше хубаво да помечтаем, а и функцията им е същата, нали?

Бонусчетата за нашия герой (чиято убийствена колоритност, включваща несресана брада, потник и тюбетейка, едва я сдържах за третия абзац на ревюто) са под формата на бутилки. С алкохол естествено, с какво друго?! Нека Попай да си папа спанака, истинските мъже знаят, че това, което слага косми на гърдите ти, е водката. С нейна помощ ще връщаш изгубените в борбата с налитащите те песове, пирани и компаньонки точки издръжливост, ще запалваш греблото си за феерични убийства и в общи линии ще се накъркваш до смърт.

Между мисиите те чакат забавни сцени, изрисувани в комиксов стил, които разказват историята за чий Муму стои по цял ден в езерото и маха с греблото. Дори да махнем факта, че играта е свински забавна и те кара да се хилиш като урод за шаш и паника на заобикалящите те, самите “кът-сцени” са доволно голяма мотивация да притежаваш и изиграеш поне веднъж играта.

 

Автор: Георги Панайотов