Екшън-Симулатор: Black Shark 3D

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Винаги са ме радвали всякакви симулатори и екшън игри, в които с парче “хай-тек милитъри екуипмънт” трябва да отсвириш максимално количество врази. Още от дете всъщност. Просто защото жанрът беше повече от популярен за famicom-четата и аркадките в мазето до блока. Като в онази кретенска реклама, в която момчето съвсем недвусмислено си предлага салама на момичето, а тя му казва как това е вкусът на нейното детство.  

Black Shark 3D е точно такава игра. Сайд-скролинг хеликоптерен симулатор. Самата Черна акула е името на машината ти, така че, ако си си представил гигантския рибок с захапка тип “радостта на зъболекаря” – забрави го. С хелито ще трябва да изчепкаш няколко джунгли от танковете, зенитките и други летателни гнусотии. В края на всяко ниво (каквато е традицията на жанра) пък те чака един натъпкан със стероиди опонент, разновидност на вече споменатите танкове, кораби и летящи гнусотии. 

Превръщайки разни неща в стружки и малки димящи купчинки (на метална основа, не на органична), ще трупаш кинти. Които след това можеш да използваш за:

А) Още бомби

Б) Още оръжия

В) Мърсуване с компаньонките в играта

… ок, всъщност компаньонки няма, но би било хубаво, ако имаше, не мислиш ли?

Изборът на оръжие е важен, особено в първите няколко нива, когато кешът е в сравнително оскъдни количества. Към края на играта просто всяко най-скъпо оръжие ще ти свърши работа.

Black Shark 3D е забавна и доста доста добра. Управлението е лесно и интуитивно… въпреки че при смяната на оръжията е възможно да се объркаш малко. Графиката не е истинско 3D, с всичките му там полигони и текстури, а е базирана на 2D спрайтове, разположени на няколко нива, което реално създава чувство за дълбочина. Но най-важното е, че при екшън игрите лагът е недопустим, а Black Shark 3D е доста добре оптимизирана и се играе плавно.

Автор: Георги Панайотов