Дънкан Джоунс поясни какво е трябвало да видим в продълженията на WarCraft

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Филмът "WarCraft: The Beginning" от 2016 г., чийто режисьор бе Дънкан Джоунс, успя да се превърне в най-печелившата филмова адаптация по игра, в световен мащаб. Студиото зад филма е имало планирани няколко продължения, но уви те едва ли ще видят бял свят, най-вече заради лошите финансови резултати, които WarCraft: The Beginning показа на територията на САЩ – едва $47 млн.

Едва сега обаче Дънкан Джоунс реши да сподели повече детайли за планираните продължения на WarCraft. Първото продължение е било фокусирано върху младия Траал, докато е роб в гладиаторския лагер на Blackmore. Там той се сприятелява с таурен, от когото научава за съществуването на един нов свят. В третия филм Джоунс планирал да покажат пътуването на орките до Калимдор, като филмът е фокусиран върху култовата локация Оргримар. "Напрактика трилогията бе фокусирана върху обещанието, което Дуротан дава – да намери нов дом за своя народ" – пояснява Джоунс.

Втората и третата част обаче си осават само на хартия именно заради слабото представяне на филма на територията на САЩ, съпроводено и с не особено позитивни ревюта. В друг tweet Джоунс уточнява, че няма идея дали тези продължения някога изобщо ще бъдат направени.