Док станция: SATA HDD Docking Station USB 3.0

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Имате нужда от бърз и лесен начин, по който да свързвате своите 2.5- или 3.5-инчови SATA дискове към своя компютър? Hama има едно доста подходящо решение – SATA HDD Docking Station USB 3.0.

Ако кажем, че на външен вид продуктът прилича на своеобразен тостер, едва ли ще сме далеч от истината. Вместо филийки обаче, в процепа отгоре поставяте своя HDD.

Продуктът е сравнително компактен и няма да заема много място на бюрото ви. Макар и изграден изцяло от пластмаса, изглежда доста прилично, а повърхността на привлича пръстови отпечатъци. Самият корпус е оцветен в черно, като единствено надписът Hama е в червено, както впрочем и лампичката, индикираща, че джаджата е пусната.

Ако надникнем в задната част на SATA HDD Docking Station USB 3.0, ще видим бутон за вкл. и изкл. (честно казано – разположен е на доста неудобно място), гнездо за USB 3.0 кабела и захранващ порт.

Компанията-производител се е постарала да улесни максимално процеса на свързване. Просто поставяте диска в процепа и готово (стига да сте включили USB 3.0 кабела към съответния порт).

Общо взето SATA HDD Docking Station USB 3.0 е изключително удобна за онези от вас, които разполагат с множество вътрешни дискове и искат да ги включват лесно към своя компютър, за да прехвърлят данни. По-новите кутии разполагат с външна приставка за 2.5-инчови дискови. Ако обаче сте като мен с продукт от преди 10 години, SATA HDD Docking Station USB 3.0 определено ще ви бъде от полза.

Ако разполагате с USB 3.0 порт на компютъра си, ще се възползвате от предимствата на новата технология, която теоретично постига до 5 Gbit/s. Разбира се, продуктът е съвместим и с USB 2.0 гнезда, но при това положение скоростта на трансфер ще се намали значително.

Общо взето SATA HDD Docking Station USB 3.0 е идеална за онези от вас, които постоянно прехвърлят снимки, видео клипове, музика и документи на отделни дискове. Особено подходяща и за осъществяване на бекъп на файловата ви колекция – един елементарен начин да я прехвърлите на отделен диск, в случай че нещо се случи с основния.

Автор: Петър Йорданов