Дигитална камера: GoPro HD Helmet Hero

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 01 ное. 2010

Ако искате да извършите някоя наистина епична глупост и същевременно – да я документирате, без да счупите своята камера – тогава Helmet HD Hero на GoPro е създадена специално за вас.

Тя е малка, ударо- и водоустойчива. Можете да я вземете със себе си на практика навсякъде – без значение дали сте решили да се катерите със своя байк в планината или да плувате във вече студените води на нашето море. Helmet HD Hero е толкова здрава, че дори и да я изпуснете от 7-8 метра височина, пак няма да успеете да й навредите. Издръжлива е!

Сред основните й преимущества е нейната изключителна адаптивност. Може да я прикрепите с лекота към каквото си пожелаете (в комплекта откриваме всичко необходимо за тази цел). Дори към своята мото каска. Спокойно, лекичка е. Тежи едва 170 грама. Ако искате да изглеждате като пълни идиоти, имате възможност да се сдобиете и със специалната лента за глава. Но аз лично бих ви препоръчал да се придържате към по-стандартни методи за прикрепване.

Що се отнася до интерфейса на Helmet HD Hero, той е меко казано елементарен. Откриваме два бутона, с помощта на които ще вършите абсолютно всичко – ще включвате и изключвате камерата, ще навигирате из нейните менюта и ще снимате както видео (от WVGA до 1080p), така и 5-мегапикселови снимки. При това с относително добро качество, което бихте могли да разпънете спокойно и на някой многоинчов монитор или телевизор.

Единственият минус на продукта (при това в никакъв случай несъществен) е, че не знаете какво точно сте заснели, преди да се приберете вкъщи и да го вържете към своя компютър. Не откриваме нито визьор, нито LCD екран. Натискате копчето за запис, нахлупвате каската с Helmet HD Hero, качвате се на велосипеда и решавате да се пребиете с някой не особено добре обмислен пирует. Това е. Нито повече, нито по-малко. Реално погледнато обаче последното нещо, което ви интересува, докато се спускате стремглаво по някой каменист планински склон, е дали заснетото от вас видео ще има някаква кинематографична стойност.

С други думи – нека евтиният и клошарски вид на Helmet HD Hero не ви заблуждава. Това е един наистина качествен продукт, създаден специално за самовлюбените търсачи на силни усещания, които искат да документират всяко едно свое изживяване или пребиване. Ако и вие сте сред тях, това определено е продукт, който заслужава вашето внимание.

Автор: Петър Йорданов