Дигитален плейър: WD TV Mini

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 10 сеп. 2009

WD TV Mini е първият мултимедиен плейър на компанията, попаднал ми в ръцете. До този момент познавах единствено хард дисковете им… особено преносимите. С WD TV Mini можеш да превърнеш всеки преносим информационен носител, било флаш памет, видео/фото камера или HDD, в плейър. Самият WD TV Mini представлява малка черна кутийка с портове за аудио и видео свързване и дистанционно. Нужно е само да го свържеш с дисплей и/или колони.

WD TV Mini поддържа доста сериозно количество мултимедийни формати, сред които доста екзотичният RealVideo. Колекцията му от функции се управлява повече от лесно с дистанционното, а сред тях ще намериш:

– Тъмбнейл превю режим за снимки и видео, доста подобен на този на Windows Vista, адски удобен и бърз за навигация.
– Media library – Възможност да организираш всичките си файлове по тип в едно меню, независимо от това как са подредени папките, в които се намират.
– Search – търсачката не е толкова могъща, като тази на Google, но се справя повече от задоволително.

Освен това WD TV Mini ти предлага опцията да създаваш слайд шоута с десетки ефекти при смяна на снимките и възможността да сложиш музика като бекграунд. И да правиш fast forward, rewind, pause, shuffle и repeat при слушането на музика и видео клипове.

Плейърът е снабден с Composite video connection, което го прави съвместим с абсолютно всички телевиозри, а Component video connection портът е за собствениците на HDTV дисплеи.

Плейърът е с размери 91x91x22mm, тежейки не повече от 70-на грама – с други размери има пропорциите на позапълнен мъжки портфейл. Уви, размерът си иска повече и предопределя единствената слаба страна на WD TV Mini. Плейърът не поддържа HDMI и не може да възпроизвежда видео във формат 1080p.

Автор: Георги Панайотов