Джобен проектор: WowWee Cinemin Slice

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 27 апр. 2011

Някой ден Apple ще открие как да вгради джобен проектор в някое от своите iУстройства. Междувременно на нас не ни остава нищо друго, освен да включваме своя iPhone, iPod Touch или iPad в устройства като Cinemin Slice.

Тази джаджа с 16 лумена може да проектира 60-инчово изображение директно върху вашата стена или дори таван. Да, правилно сте прочели. Таван. Просто неговата форма и дизайн са изключително гъвкави, което позволява насочването на изображението на практика накъдето си пожелаете.

Въпреки че Cinemin Slice, създаден специално за собствениците на iУстройства, проекторът предлага и AV, мини HDMI и VGA портове, което означава, че бихте могли да го свържете както към лаптопа си, така и към Zune или някое друго устройство. Трябва да имате предвид обаче, че резолюцията на проектираното изображение е 854 x 480. За филм, изтеглен от iTunes, тя е предостатъчна. Но е на няколко хиляди пиксела разстояние от тази на Blu-ray плейъра да речем.

По отношение на качеството на картината, Cinemin Slice се справя доста добре. Цветовете са наситени, а изображенията – достатъчно ярки. Особено, ако сте на 2-3 метра разстояние от образа. Що се отнася до озвучението, малките анорексични колонки вадят достатъчно силен звук, който би могъл да събуди дори и глухите ви съседи. За щастие Cinemn Slice разполага и с жак за слушалки, така че може да сте сигурни, че никой няма да разбере, че гледат филми със съдържание 18+ директно на тавана в своята спалня.
С други думи – това е един гъвкав проектор, който предлага задоволително качество на звука и прилична картина, макар и само с 16 лумена.

Автор: Петър Йорданов