Джобен емулатор: Dingoo a320

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

XBOX Slim, Kinect, PSP 2, 3DS – напоследък ставаме свидетели на все по-нови и високотехнологични конзоли и платформи. Но какво става със старите и класически заглавия, с които мнозина от нас са израснали? Помните ли NES, SNES, Sega Genesis, Game Boy Advance и Neo Geo? Да, за повечето от тях съществуват емулатори, с чиято помощ може да ги подкарате игри за тях на домашния си компютър, но удоволствието да ги имате под ръка винаги е несравнимо.  

Dingoo a320 Pocket Retro Game Emulator е точно това, което подсказва името му – емулатор на класически конзолни платформи с джобен размер. На неговите 4 GB памет може да запишете доста голям брой игри, а ако сте наистина запален колекционер, може да използвате и слота за SD карта. В допълнение към геймърските функции a320 разполага и с мултимедийни възможности – гледане на филми, слушане на музика, радио, разглеждане на картинки в jpg формат и дори диктофон.

Системата може да подкара всеки един ром за изброените по-горе конзоли, без да е необходим какъвто и да било допълнителен софтуер. Просто копирате вашите ромове и готово! Емулаторът може да работи както с 8, така и с 16-битови игри, а бутоните му са напълно кустомизирани, така че може да ги нагласите според вашите нужди и изискванията на играта. Хубавото е, че може да паузирате играта по всяко едно време, при което сейв файлът се запазва в паметта. Когато решите да се върнете към игра, приключението ви продължава точно от момента на последния запис.

а320 разполага с широк 2.8-инчов QVGA LCD екран с резолюция 320х240. Той е достатъчно удобен, че да се възползвате от вградения медиен плейър и стерео колонките, за да гледате филми и видео клипове. Поддържаните видео формати са FLV, WMV, ASF, RM, AVI, MPEG, MP4, RMVB и SWF. За да използвате емулатора като музикален плейър е предвиден жак за слушалки, а песните ви трябва да бъдат в MP3, WMA, APE и FLAC. Докато слушате, може да разглеждате снимки в JPG, BMP, GIF и PNG, а ако решите да правите собствени аудио записи, файловете ще бъдат съхранени в MP3 и WAV. Свързването с РС или Мас става през miniUSB порта.   

Въпреки че на вид джаджата изглежда като поредната евтина азиатска машинка, тя е изненадващо солидна. Управлението на игрите е доста добро, като ни озадачава само липсата на бутон за регулиране на звука. Ако решите, че искате да се разнообразите с някой филм, просто пуснете DVD рип и а320 ще го подкара без проблем. Dingoo a320 всъщност е много повече от обикновен емулатор, защото допълнителните мултимедийни функции го правят подходящ за приложение във всекидневието. Ако обаче сте от хората, които гледат с носталгия на игрите от 8 и 16-битовата ера, няма как да не му се зарадвате истински!

Автор: Филип Станиславов