Две нови клавиатури от Logitech

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 30 авг. 2010

Въпреки че контролерите на Sony и Microsoft се очертават като безспорния хит на гейм пазара тази есен, една компания не престава да мисли за верните си РС фенове. Това е Logitech, която обяви презареждащата се безжична клавиатура с подсветка Logitech K800.

Известно е, че всеки истински геймър обича да играе на тъмно, така че нищо да не смущава периферното му зрение и да може да се наслади максимално на визията на играта. В подобни случаи обаче може да имате проблем с намирането на един или друг клавиш и то точно тогава, когато всяка секунда е ценна. Е, с К800 няма от какво да се притеснявате – тя осигурява ярко и прецизно осветяване по всяко време на денонощието. За да оптимизира максимално излъчваната светлина, тази клавиатура е снабдена със сензори за светлина и движение в околното пространство, които се грижат да получите подходяща подсветка, колкото и когато ви е нужно. Естествено при подобна избирателно функционалност, която използва светлина само, когато е нужно, се пести и батерията на устройството.

Подсветката на безжичната клавиатура K800 автоматично се настройва според количеството светлина в стаята, като използва сензори за външна светлина. Сензорите за движение пък отчитат приближаването на ръцете ви към клавиатурата и включват подсветката и съответно я изключват, когато ръцете ви се отдръпнат. Така се наслаждавате на ярко и прецизно осветление и по-дълъг живот на батерията – до 10 дни без презареждане. Това е сериозен период, но конкретната продължителност варира в зависимост от индивидуалните навици на ползване, настройките и условията на околната среда.

Безжичната клавиатура с подсветка Logitech K800 се очаква на пазара през септември на препоръчителна цена от €99.99 (196 лева).

Наред с клавиатурата К800, Logitech показа и нов комплект безжична мишка и клавиатура Logitech Wireless Combo MK520 със стандартен размер за повече удобство и контрол при продължителна работа. Клавиатурата в комплекта използва т.нар. ниско-профилни клавиши с технологията Logitech Incurve keys. Това, което те правят на практика е да омекотят натиска върху върховете на пръстите., което безспорно е предимство, ако прекарвате повече време в Word.

Лазерната мишка от комплекта Wireless Combo MK520 е предназначена за хора, които ползват както лява, така и дясна ръка при работата си с компютър. осигурява приятно усещане независимо дали се ползва с дясна или лява ръка благодарение на контурния си дизайн и странични части с меко гумено покритие. Тя има живот на батерията 1 година, а лазерът с отлични характеристики дава възможност за безпроблемно движение по всякакъв вид повърхности без стъкло или огледало. Миниатюрният приемник Logitech Unifying е достатъчно малък, за да остане включен в лаптопа и да не се вади повече. Освен това лесно можете да добавите друга съвместима мишка, клавиатура или цифрова клавиатура, като си спестите неудобството на няколко USB приемника. Unifying приемникът ползва Logitech Advanced 2.4 GHz безжична свързаност, като осигурява постоянна връзка без закъснения или загуби на сигнал в обхват до 10 метра.

Комплектът безжична мишка и клавиатура Logitech Wireless Combo MK520 се очаква на пазара в Европа всеки момент на препоръчителна цена от €59.99 (117 лева).

Автор: Филип Станиславов