Дали Cthulhu ще спаси Коледа?

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Zeboyd отново се завръщат по празниците, за да ни разкажат забавната история за това как митичният, пипалест бог Ктулу спасява Коледа.

Изминаха 9 години, откакто на бял свят се появи майтапчийската „Cthulhu Saves the World“. Няколко успешни игри по-късно, разработчиците от Zeboyd отново се завръщат по празниците, за да ни разкажат забавната история, затова как митичният, пипалест бог Ктулу спасява Коледа.

Накратко историята на играта е следната: Ктулу отново загубва силите си и е принуден да се съюзи с внучката на Дядо Коледа. Целта им е да спрат Джак Фрост преди завинаги да погуби светлия семеен празник, помещаващ се в нощта между 24 и 25 декември. По пътя си трябва да преодолеете членовете на „Коледната лига на лошите лошковци“ в поредица от походови битки.

Ако написаното в по-горния абзац ви се струва несериозно, трябва да знаете, че хората зад Zeboyd не си правят майтап с Ктулу току-така, а са се специализирали в разработката на комедийни JRPG-та. Може да разгледате историята и портфолиото им тук и тук.

Cthulhu Saves Christmas е налична още сега. Може да я закупите от Steam и GOG. Ако побързате и го направите преди 2-ри януари следващата година, за цената от 15.74 лв, ще получите допълнително копие от друга игра на Zeboyd – Cosmic Star Heroine.