Гейм ръкавица: Tt eSPORTS Gaming Glove

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 05 окт. 2011

Компанията Thermaltake наскоро пусна комплект геймърски аксесоари, включващ мишката Azurues, маус пада Conkor и… геймърската ръкавица, която ще видите тук. Знам какво си мислите – „Що за причудлива приумица е да използваш ръкавица за игра на РС игри?” И аз си го мислех преди да я пробвам; продължавам да си го мисля и сега.

Всъщност за ръкавицата няма какво толкова да се каже. Ами, тя е…  ръкавица. Но дизайнът и е интересен, а усещането, когато я сложите на ръката си е изненадващо добро.

На цвят Tt eSPORTS Gaming Glove е предимно червена, с малко черно в долната част и логото Tt точно на средата на дланта. Ръкавицата има каишка, с която да я завържете към китката си за максимална стабилност. Изработена е от разтегливия и гъвкав материал ликра, благодарение на който се усеща изключително лека и стегната в същото време. Има отделни входове за кутрето и безименният ви пръст, докато средният и показалецът попадат в общ вход, така че лесно да управлявате левия и десния бутон на мишката, с която играете. Ако искате да свалите бързо ръкавиците,  може да го направите като използвате двете специално гайки.

Спомняте ли си черните полета в основата на ръкавицата, които споменах по-горе? Те са изработени от гума, за да имате максимално добър захват на мишката. На практика Tt eSPORTS Gaming Glove позволява лесно и удобно да боравите с най-различни мишки, независимо от техния дизайн. Захватът е здрав, ръкавицата лека и не уморява нито пръстите, нито китката. Тя може и да не е решаващ фактор при гейминг, но със сигурност помага.

XBOX360 разполага със своя Kinect. PlayStation 3 предлага управление чрез Move. Tt eSPORTS Gaming Glove е далеч и от едното, и от другото, но въпреки причудливия си характер, е интересен аксесоар за игра на любимите ви РС заглавия.

Автор: Филип Станиславов