Геймпад: Logitech ChillStream

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Случвало ли ви се е да играете дълго време и точно в най-решаващия момент да не успеете да натиснете правилния бутон на геймпада, защото вече изпотените ви пръсти са се хлъзнали по пластмасата? Край на играта при такива условия, си е малка трагедия – подобно банално стечение на обстоятелствата да ти отнеме удовлетворението от продължителния гейминг! А в нечовешките летни жеги с лепкавата влага напоследък шансът да се случи фал от този род не е никак малък. Но специализираните производители на периферия са открили най-доброто решение!

Logitech ChillStream изглежда като стандартен геймпад с два миниджойстика, допълнителни четворки бутони и по още две копчета за показалците на предния панел, откъм кабела за свързване. Разликата със стандартните джаджи от този род обаче изпъква в наличието на вградени вентилатори, които да предпазват ръцете на потребителя от изпотяване, когато напрежението във виртуалния свят достигне своя връх.

Въздухът се засмуква от дъното, където няма как да си сложите ръцете при игра и се разпределя по три напречни канала с многобройни отвори, разположени върху захватите за всяка ръка. Те са точно там, където се намират върховете на пръстите, възглавничките и по протежение на палците, така че струята да обхваща цялата длан. При изстудяването може да се избира между по-силен и по-слаб режим, като максималният капацитет на циркулация на въздуха през 40мм-овия вентилатор е оценен на около 100 хил. куб сантиметра в минута, въпреки че захранването е само през USB.

ChillStream определено си е аксесоар за най-вглъбените геймъри, който се произвежда в две версии- за PC и за PlayStation 3. Разликата между тях, от една страна, е в разпределението на контролите, но както може да се очаква, конзолната периферия има и модификация с по-як на външен вид, черен и лъскав корпус и специално покритие на джойстиците. Последното – допълнително намаляващо възможността за пропуск в най-неподходящия момент.

Автор: Александър Бойчев