Външен диск: PQI H550

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

В днешно време мобилността при преноса на информация – било то филми, дискографията на любимата ви група или снимки от последната ваканция – е от огромна важност. До един момент флашовете бяха достатъчни, за да имате най-необходимото ви винаги под ръка, но нуждите на съвременния потребител нарастват стремглаво. Ето къде се притичват на помощ преносимите хард дискове.

Като горд притежател на цели три такива с различна марка, капацитет, че даже и цвят, инстинктивно харесах новия H550 на PQI. По-внимателният оглед на продукта само затвърди впечатлението ми. Най-голямото предимство на модела е неговият капацитет. 500 GB все още е солиден обем дори за нормалните хард дискове, а когато съчетаете това нещо с джобния размер на Н550, получавате огромни възможности.

Една от функциите, които отличават устройството, е т.нар. USB Turbo Boost функция. Тя предлага повече от 50% -тно увеличение на скоростта на трансфер, в резултат на което Н550 записва данни с 40 mb/сек., а чете с 38 mb/сек. Ако копирате малки файлове, може и да не усетите ползата от Turbo Boost, но нещата се променят, когато се опитате да изкопирате нещо по-солидно като голяма музикална колекция например. Друга полезна опция е възможността да правите пълен back up само с натискането на един бутон на хард диска.

За всички онези, които обичат да изстискват и последната капка функционалност от продукта, е предвидена програмата Ur-Smart. Тя може да бъде свалена безплатно от сайта на производителя и позволява да увеличите още повече възможностите на хард диска. Ur-Smart създава функционална среда, която включва мини уеб браузер, място за работни документи, защита на достъпа с парола, възможност за синхронизация с лаптоп или настолен компютър и др.

Със своя голям капацитет и стилен дизайн – предлага се в класическите цветове черно и бяло – PQI H550 е универсално средство за съхранение. Можете да го носите навсякъде със себе си, а наред с това спокойно може да го използвате като стационарен хард диск край лаптопа или настолния си компютър. С малката разлика, че много бързо може да го сложите в черната чантичка и да тръгнете на път – чантичка, която между другото също влиза в пакета.

 

Автор: Иво Цеков