Вторият ренесанс

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 25 мар. 2009

PC Mania напуска хартията и се превръща в единици и нули. Не сме имали никакво съмнение, че някой ден това ще се случи и сегашният момент е много подходящ за това. Трябваше вече да сме го направили, но, честно казано, не знаехме как. Иначе всички предпоставки са налице от самото начало. Игрите изцяло се случват в дигитална среда. Нашите читатели са пионери на прогреса. Всички проучвания от последните осем години показват над 90 процента присъствие на компютри в домовете им. Превръщането ни в онлайн издание за нас е някак естествено.

Моделът на печатните медии, макар и вече технологично несъстоятелен, все още произвежда по-качествена журналистика на ниво текст. Това не е само в нашия бранш. Традицията на писането е много свързана с хартията. Една от основните задачи, които си поставяме, е да пренесем онлайн най-доброто от натрупания опит.

Новото, което можем да ви предложим, е много. Интернет се разви изключително не само в последните десет години, но и специално в последните година-две. Много технологии стават лесни, което на практика ги преоткрива, защото, ако нещо е трудно, все едно го няма. Информация е само споделеното знание, а в интернет то се случи. Не само текстът вече не е това, което беше. Скоро видеоинтеграцията ще затвори една голяма страница за телевизиите.

В електронната си версия PC Mania не просто престава да бъде списание, а се превръща в нов вид хибридна медия, която ще предава на всички канали – текст, аудио и видео. Всичко ще се случва в реално време, архивите с хилядите материали, които на практика отразяват цялата история на гейминга, ще бъдат на ваше разположение. Дано ви хареса.

Автор: Петър Табов