ВСВ шутърът Days of War излезе от Early Access

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Day of Defeat (DoD) е сред онези опити на геймърската общност, сама да удовлетвори нуждата си от шутър по ВСВ, в годините преди алчната индустрия да обърне погледа си към тази ниша и да я наводни. Уви, бидейки мод за Half-Life, DoD имаше нелеката задача да се пребори с конкуренция в лицето на други модове като Firearms и Counter-Strike. Е, днес Day of Defeat, както и неговият Source римейк, са отдавна забравени и апокрифни късчета от отдавна отминали дни и епохо, но има дивелъпъри ентусиасти, които са твърдо решени да пресъздадат тяхната атмосфера.

Рожба на такива девове е играта Days of War, която след близо тригодишен престой в Early Access вече официално излезе. Играта е успешен Kickstarter проект, зад който стои студиото Driven Arts. Проекта стартира през 2017 г. и видимо е вдъхновен силно от малко по-тактическия подход на Day of Defeat, както и залитанията на Battalion 1944 в посока на Call of Duty. Играта дори включва римейкнати версии на някои от най-популярните DoD карти, като например DoD_Donner.

Съдбата не винаги е била благосклонна към проекта, тъй като първоначално той е имал една пропаднала Kickstarter кампания зад гърба си, през 2016 г., както и доста слаб старт в Early Access през 2017 г. Играта дори бе свалена временно от Steam, за да премине през цялостна преработка. От Driven Arts се обосноваха с необходимост от отстраняване на проблеми като такива с производителността, различни бъгове, и високата цена, която се отразява негативно на разпространението на играта.

Driven Arts обаче явно яко са запретнали ръкави, тъй като през миналата година заглавието отново се появи в Steam, с нов издател – Graffiti Games, както и втора Early Access кампания, която започна през ноември месец. Въпреки, че отзивите не бяха блестящи, те определено бяха много по-положителни, спрямо това, което играта получи по време на предходната си Early Access кампания.

И така, ако ви гони носталгията по DoD или просто копнеете за нещо ново, по до болка познатите бойни полета на Втората световна война – Days of War е най-доброто решение.