Видеокарта: Sapphire Radeon 3870 HD Ultimate

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Първото нещо, което ще те впечатли, когато разопаковаш новата си видеокарта, е размерът й! Radeon 3870 HD е масивен, гигантски и… съвсем нормално изглеждащ за възможностите си. Над процесора и част от RAM паметта е разположена гигантска охладителна пластина, извеждаща 4 тръбички към масивния радиатор, покриващ целия гръб на картата. След продължителна и щателна инспекция, вентилатор върху цялата видео карта не бе открит.

Веднъж занитен към PCI-E 2 слота, ще ви покаже, защо 512 MB GDDR 4 памет (на 2250 MHz) и 775 MHz честота на ядрото впечатляват не само на хартия. Пичовете от Sapphire скромно са добавили към пакета и един диск с 3D Mark, за да можете да видите и в цифри точно какво сте монтирали в кутията.

А ако не сте доволни от резултатите, допълнителният конектор за включване на два Radeon-а в CrossFire режим е повече от намек. Ако 3870 HD Ultimate има някакви недостатъци, то е, че може здраво да депресира стария ти CRT монитор и да те тласне към закупуването на плосък High Definition дисплей, пък дори и само да видиш дали при резолюция от 2560×1600 ще се запази стабилната цифри от кадри в секунда на Crysis с настройки на High. Sapphire препоръчват да монтирате платката в машина с минимум 1 GB RAM и двуядрен Pentium – ние също!

Автор: Георги Панайотов