Вентилатор: Titan TTC-HD11

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 31 окт. 2008

Недобре вентилираната кутия създава проблеми, и то големи. И ако някакси може да се преживее разтапянето на видеокарта или процесор (да, набиват се допълнително кинти, но с това се изчерпва проблемът), изпеченият харддиск е мъка. Не, наистина – колко от вас редовно си правят backup на DVD-та или външен HDD на цялата информация, която им е стойностна? А веднъж повреди ли се дискът, шанса да възстановите загубеното инфо е нисък, да не говорим, че самият процес е доста скъп, а фирмите, предлагащи тази услуга дори в столицата ни, са малко. Titan дава решение на проблема с жегата над данните ви.

На изключително скромна цена (мижава в сравнение с парите, които ще платите за нов хард) получавате пластмасов купол с перка, който се закрепя към дъното или горният корпус на харда ви (можете да си направите и сандвич). Куполът е съставен от две полутръбни тела, а перката издухва топлия въздух над харддиска, снижавайки стандартната му температура с до 20 градуса Целзий. Монтирането става изключително лесно и не е нужно да сте хардуерен експерт, за да го направите в домашни условия.

Имате нужда само от Х отвертка и знанието, че винтовете се завиват по посока на часовниковата стрелка. След като закрепите добре вентилатора и поставите диска обратно на мястото му, свързвате перката със захранването на кутията и сте готови. Вентилаторът смуче 1.44 W, а нивото му на шум е под 26 dBA. Бонус е типичната за cooler-ите на Titan черна матова повърхност и Tribal шарка, която прави вентилатора добра добавка и за всеки PC Tuning маниак.

Автор: Георги Панайотов