Вентилатор: Arctic Cooling Breeze Mobile

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 11 авг. 2010

Компанията Arctic Cooling е известна предимно с охлажданията си за процесори и видео карти. Освен това обаче тя предлага и широка гама от периферни устройства. Едно от най-новите и интересни предложения, което идва именно от там, е преносимият USB вентилатор с името Breeze Mobile. Тази малка и хитра джаджа се включва в някой свободен USB порт и започва да ви „зарежда” със свеж въздух. Нещо повече, от Arctic Cooling пуснаха и миниатюрно зарядно устройство със слънчева батерия, което може да замени USB порта поне за малко.

Breeze Mobile идва в малка пластмасова опаковка, която в интерес на истината не предлага особена защита на вентилатора, така че трябва да бъдете внимателни. Дизайнът на джаджата е прост – перката е монтирана на дълга пръчка, която е гъвкава и позволява огъване и настройване в най-различни посоки. В същото време пръчката е достатъчно здрава, за да не се притеснявате, че може да се счупи. В нейния край имаме USB 2.0, което служи за стандартна връзка с лаптопа.

Вентилаторът прави точно това, което се иска от него – духа и осигурява охлаждане на вашата глава. Въпреки миниатюрния си вид и крехък изглед, Breeze Mobile е изненадващо добър и практичен, особено в летните жеги, които се вихрят в момента. При температура от около 30 градуса, той осигурява постоянен приток от студен въздух, който неминуемо ви се отразява положително. Освен това хубавото е, че дори и да не свали качествено температурата в стаята, с помощта на въртящата се пръчка може да го насочите и към лаптопа, за да издуха клавиатурата. При работата си Breeze Mobile е наистина безшумен, въпреки че работи на 1700 RPM.

Като цяло Breeze Mobile е една свежа – в пряк и преносен смисъл – придобивка, която е особено подходяща за сезона. Ако пътувате често и искате да имате винаги източник на прохлада със себе си, това може да бъде вашия основен избор. Действително изработката му не е много устойчива и вероятно няма да издържи твърде дълго, но това все пак е едно евтино решение. С тегло от само 65 гр, вентилаторът наистина е точно това, което подсказва и името му – охлаждащ и мобилен.

Автор: Филип Станиславов