Близнаците Дракула

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 28 фев. 2007

Ако по някаква малка случайност сте вампири под прикритие, вероятно сте наясно какви опасности ви грозят и какво точно би било хубаво да избягвате. Все стандартни нещица от типа на чесън, свещена вода, кръстове и всякакви островръхи дървени предмети. Но ако обичате да пиете кръвчица и ви е мила всяка капка от вашата собствена, която все още тече из вас по незнайно какви (дори за нея) стечения на обстоятелствата, бъдете нащрек и се оглеждайте за доктор Животолюб!

За зла участ нещастният Влад Тепеш, известен повече като граф Дракула, е отвлечен именно от него – от този зъл ловец на вампири, който се нуждае от истинска вампирска кръв, за да проведе своите ужасни експерименти и да създаде еликсир на живота! На всичко отгоре той прави това не заради добруването на човечеството, а заради собствената си жажда за власт! За да живее вечно! Какво ви остава да направите? Да отвърнете на удара с вампирска захапка, естествено, и да спасите моя румънски адаш в това класическо приключение от авторите на „Тримата мускетари”, в което тичаш, скачаш и трепеш. Така че влезте в ролята на Близнаците Дракула – Драк и Дракана, за да защитите Трансилвания и да прочистите замъка на своето семейство от живите мъртви! Доктор Животолюб и неговите зли слуги трябва да бъдат сразени на всяка цена!

Две в едно

Гениално изказване, нали? Вероятно и Legendo са си помислили това, когато са решили, че ще е по-яко, ако този път може да избирате между различни игрови герои (ако си спомняте, в „Тримата мускетари” размахвахте шпага единствено с Портос). В случая, вероятно вече сте се досетили, става въпрос за Драк и Дракана. Стилът на игра и с двамата обаче е идентичен – разбивате главите на зомбитата с камшик, скачате нависоко с две бързи натискания на интервал, мятате огнени топки (стига да имате достатъчно магически точки, разбира се, които се набавят като събирате множество кървави рубини, разпръснати из нивата) по летящите черепи и прочие. Винаги е добре да се знае обаче, че има възможност за избор.

Скок-подскок

През по-голямата част от действието ще трябва да разчитате на рефлексите си и натискането на правилния бутон в правилния момент. От време на време обаче ще трябва да разрешавате и по някой и друг пъзел, най-често изразяващ се в намирането на ключа, който ще ви отведе в следващото ниво. Битки с босове също има, но те, подобно на „Тримата мускетари”, представляват „подготвителни” срещи с главния злодей преди финалния и решаващ сблъсък.

И тъй като мястото привършва, нека накратко обобщим какво ви очаква – едно призрачно приключение в разкошния триизмерен свят на Трансилвания, два игрови героя със специални умения, готини движения и магически бонуси, както и приятна обучаваща система – ще получавате инструкции директно по време на игра и четиридесет нива, пълни с чудовища и екшън. С други думи – една неангажираща и приятно забавна геймка.

Автор: Владимир Тодоров