Билярд: Las Vegas Pool Deluxe

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 07 окт. 2009

Las Vegas Pool Deluxe е билярден симулатор, ’nuff said. Важно е да се спомене обаче, че е един адски добър. Въпреки че графиката е двуизмерна, тя е многоцветна и доста детайлна, а липсата на три измерения правят заглавието удобно и плавно движещо се на де-що се сетиш модел тутуртка.

В началото определяш своя фаворит от четири лумпена с щеки в ръка. Два пича и две девойки. Изборът е чисто козметичен, те не се различават нито по стил на игра, нито имат някакви специални умения. Въпреки че би било идейно мацките да имат някакъв спешъл муув тип “Ще ти скрия топките, младеж”, а момчетата да отговорят с ултра-трипер-хипер удара “Хвани ме за топките”.

Кариерата предлага игра из най-известните маси в Лас Вегас като правилата са стандартен ейтбол. Залогът е световната билярдна титла и желанието да убиеш малко свободно време. Само внимавай да не се вманиачиш. Механиката на играта е гениално проста. Избираш ъгъла на удар, като играта ти подсказва накъде ще излети избраната топка, оставяйки на теб да си пресметнеш векторите. След което трябва да определиш и силата на удара и си готов да напълниш джобчетата с топки. Всяка маса, според нивото на трудност, отнема между 5 и 15 минути.

С напредване в играта опонентите задобряват брутално. Ако в началото противникът в общи линии ти вкарва сам половината топки, то към края дори един пропуснат удар може да означава Game Over. Има и три степени на трудност, а за да бъда откровен с вас, трябва да споделя, че на последната бях брутало наритан в меките части още на втората маса и след третият опит теглих една Ицостоичковска и отидох да пия чай.

Черешката на тортата е мултиплейърът. Можеш да си направиш hotseat (правиш удар, губиш – даваш жисиема на френд) под формата на турнир с повече от един играч или уан он уан челиндж.

Las Vegas Pool Deluxe е много добър билярден симулатор, а програмистите на Kitmaker правят всичко възможно игрите им да са достъпни за модели телефони, за които дори и аз не бях чувал. Така че ако си поне малко фен на играта, сега е моментът. Ако не си… брааат, няма значение от възраста ти – билярдът е бил и си остава играта, покрай която е почти невъзможно да не завържеш социални контакти с цел опрашване с представители на противоположният пол, особено ако си добър. А Las Vegas Pool Deluxe ти дава възможност да задобрееш.

Автор: Георги Панайотов